Når første utslag slås i Tournament of Champions på Hawaii fredag, er begge de største profftourene i gang med året. Her er tallene som viser at PGA Tour blir sterkere år for år. Og det på European Tours bekostning.
gapet-mellom-pga-tour-og-european-tour--ker

I ALLE FALL LITT Å JUBLE FOR: Selv om Europa dominerer både på verdensrankingen og i Ryder Cup, kan amerikanerne juble over å ha den sterkeste touren.

Med høye premiesummer lokkes spillere fra hele verden til PGA-touren i USA. Dette synes ikke bare på spillernes velfylte lommebøker, men også på rankingpoengene som deles ut etter hver turnering.

Antallet poeng en plassering gir på verdensrankingen avhenger nemlig at hvor høyt spillerne i feltet er plassert på den samme rankingen.

Tall som ESPN Golf har samlet inn viser at plasseringer på PGA Tour ikke bare gir flest poeng, men også at gapet til europatouren blir større og større.

30 prosent flere poeng

EPSNs tall viser at en seier på PGA-touren i 2014 i gjennomsnitt ga 56,42 verdensranking-poeng, mot 42,13 poeng på europatouren.

Tallene inkluderer både de fire majorturneringene, der vinneren garanteres 100 poeng, og de fire turneringene i World Golf Championships, som i snitt ga 73 poeng til vinneren.

Uten disse turneringene, var snittet på PGA Tour 49,54 poeng, sammenlignet med 32,54 poeng på europatouren. Det er litt opp i USA, og litt ned i Europa, sammenlignet med året før.

Sterkere felt i USA

Dersom vi holder europatourens flaggskip, BMW PGA Championship, som garanterer 64 poeng til vinneren, utenfor hadde Scottish Open det sterkeste feltet blant de regulære europaturneringene. Her fikk vinneren 52 poeng.

PGA Tour på sin side hadde hele åtte regulære turneringer som ga 52 poeng eller mer, med The Memorial på topp med 64 poeng til vinneren.

I tourenes sluttspill ga de fire turneringene i FedEx Cup i snitt 67,5 poeng til vinneren mens finaleserien i Race to Dubai i snitt ga 54,5 poeng, som inkluderer WGC-turneringen HSBC Champions.

Golfinteresserte amerikanere liker tall som dette. Så får vi heller glede oss over at ute på banen er det Europa som dominerer, med de to øverste plassene på verdensrankingen og åtte seiere i de ti siste Ryder Cup.

Se også: Offiicial World Golf Ranking

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.