SKAL SPILLE U.S. OPEN: Regjerende U.S. Amateur-champion, Viktor Hovland, er klar for sin andre major for året. Foto: Oklahoma State

De tre siste hullene av det åpne amierkanske mesterskapet på Winged Foot-banen utenfor New YorkPå kostet Viktor Hovland syv plasseringer, og to millioner kroner mindre i premiepenger, etter å ha avsluttet med bogey og og to ganger dobbelbogey søndag kveld. SE VIDEO

Før de tre siste hullene i U.S. Open søndag lå nordmannen på sjetteplass med par for dagen og +2 for turneringen. Noen hull tidligere hadde han vært oppe på fjerdeplass, og 23-åringen var på vei mot en fantastisk forbedring av sin tolvteplass, og tittel som beste amatør, fra sin debut i U.S. Open i 2019.

Etter missede innspill og rotete nærspill på de tre siste hullene var det imidlertid bare å konstatere fakta som satte kjepper i hjulene; Bogey på hull 16, dobbelbogey på hull 17 og enda en ny dobbel på hull 18.

Hovland måtte slukøret akseptere å bokføre fem over par for dagen og syv over par for turneringen, Det ga knappe to millioner kroner i premiepenger, halvparten av det han ville fått for den femteplassen han hadde sikret som dersom han hadde klart å unngå blemmene på slutten.

I studio i Oslo måtte Viasats kommentator, Joakim Mikkelsen, konstatere at avslutningen ble uventet skuffelse:

— Winged Foot har en tendens til å spise opp de fleste, sakte, men sikkert. Det var ikke den avslutningen vi ønsket oss etter så bra spill så lenge.

Mikkelsen påpekte imidlertid også at det så absolutt var mye å glede seg over etter fullgått løp:

— Vi har nettopp fått en 13.-plass av en 23 år gammel nordmann i en major. Vi må ikke miste perspektivet her helt!

DeChambeau eneste mann under par

Med -6 etter en avsluttende tre under par 67-runde tok 27-åringen Bryson DeChambeau sin første majorseier, og det med hele med seks slags margin til 21 år gamle Matthew Wolf, som måtte opp i fem over par, 75, i sin siste runde på på Winged Foot i U.S. Open 2020.

Bryson Louis Oosthuizen fra Sør-Afrika endte somer nummer tre med +2 etter en sisterunde på tre over par, 73.

Se også: Resultater fra Winged Foot