Foto: Skjermdump NRK

Bli med på knappe fem minutter golfmimring fra NM på Oslo GK i 1988, NRK-innslaget gir oss ungdomsbilder av flere profilerte personer i Golf-Norge anno 2016. SE VIDEO.

Klarer du å kjenne igjen NGFs idrettssjef Øyvind Rojahn i bildet over på dette innslaget fra Sportsrevyen i august 1988? Rojahn, da 16, var regnet som det største talentet Norge hadde hatt i golf, og ledet NM halvveis.

De to siste rundene fikk Borregaard-ungdommen en tøff kamp mot Oslos Thomas Nielsen, en av fire nordmenn som har vunnet på challengtouren, og Tore Chr. Sviland fra Stavanger, som har kvalifisert seg til to British Open som amatør.

Intervju med en fremadstormende Per Haugsrud

Nyt de fire minuttene og førtifem sekundene under kyndig ledelse av avdøde NRK-kommentator Sølve Grotmol. Som rosinen i pølsa får du Grotmols intervju med nåværende golfkommetator Per Haugsrud, den gang vår eneste profesjonelle herrespiller på høyt nivå.

Blant annet avslører Haugrsud, med rette en anelse stolt, hvor mye penger han hadde spilt inn i løpet av den siste tiden før NM-uken på Bogstad. En turnering der Haugsrud, som proff, ikke fikk være med.

Klippet vi viser under er, sammen med en rekke andre golfblikk fra fortiden, samlet av Golfhistorie.no.

Norgesmesterskap i Golf 1988 (Oslo Golfklubb) from Golfhistorie on Vimeo.