Foto: LET

Tonje Daffinrud fikk endelig vist hva hun er god for i New Zealand Women's Open. Tre under par 69-runden burde egentlig vært flere slag lavere, mener hun.

— Jeg følte jeg hadde en lav runde i meg i dag. Jeg hadde mange lipouts, men er veldig fornøyd, sier en meget tilfreds Tonje Daffinrud til Golferen.no.

Vestfold-spilleren måtte tåle en bogey på hull 3, men birdier på hullene 2, 5, 9 og 10 ga rundescoren tre under par, 69. Med +1 i bagasjen etter den småslappe tre over par 75-runden lørdag ble totalscoren -2.

Det ga delt 24.-plass til slutt, opp hele 19 plasseringer fra 43.-plassen hun dumpet ned til etter den svake andrerunden.

—  Det er deilig å avslutte med en god runde. Nå er det bare å pakke bagen og reise videre til Adelaide i morgen tidlig. Innspill i morgen ettermiddag, og kval på tirsdag! Da er det bare å gå lavt i hvert fall!

Innspillet hun snakker om er for kommende ukes storturnering, Australia Open, som er en felles turnering for den australske touren, LPGA-touren og Ladies European Tour.

Med mange LPGA-stjerner i feltet betyr det hard kamp om plassene i turneringen. Bare Marianne Skarpnord er høyt nok rangert blant våre tre spillere som oppholder seg i Australasia for tiden.

Caroline Martens befinner seg på 14.-plass på reservelisten til Australia Open, Tonje Daffinrud på 17.-plass. Begge må derfor belage seg på å kvalifisere seg tirsdag for å ikke få spillefri kommende uke.

Skarpnord beste norske

Marianne Skarpnord var best plassert av de norske før siste dag, men avsluttet med en runde på én over par 73 etter to bogeyer og én dobbelbogey, og lå lenge fire over par for dagen.

Tre sene birdier reddet imidlertid æren sånn noenlunde, for -3 og delt 17.-plass totalt.

Det ble en populær hjemmeseier på Clearwater Golf Club med Lydia Ko øverst på resultatlisten. Det var verdensenerens tredje tittel i turneringen.

Hun avsluttet med to under par, 70, for -10 totalt. Det var to slag foran en trio med danske Nanna Koertz-Madsen, Felicity Johnson fra England og Hye Jin Choi fra Sør-Korea.

Artikkelen fortsetter under bildet

Lydia-Ko-New-Zealand-Womens-Open
POPULÆR VINNER: New Zealands egen storstjerne, og verdensener, Lydia Ko vant New Zealand Women’s Open med to slag. Foto: LET

Se også: Resultater fra Christchurch


 

Runde 2: Marianne og Tonje fikk slite i New Zealand

Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud fikk litt tøffere forhold andre dag av New Zealand Women’s Open. Førstnevnte ligger best an før siste runde.

Det så ganske ille ut for Marianne Skaprnord fram til drøyt halvveis andre runde LETs sesongpremiere på New Zealand.

Men avslutningen med tre birdier på rad fra hull 13 til 15 på Clearwater Golf Club i Christchurch var sterk.

— Nei, i dag slo jeg mange dårlige slag! Jeg begynte å spille golf på hull 13, og det er litt sent, sukker hun oppgitt til Golferen.

— Slet du med vinden, eller gikk det greit?

— Nei det var ikke mye vind, det var rett og slett ræva slag! konstaterer den nyblivne 30-åringen.

Med to under par for dagen etter birdie på hullene 5, 13, 14 og 15 samt bogey på hull 7 og 8, er hun fire under par for turneringen, som ga et fall på fem plasseringer til delt tolvteplass, fire slag bak hjemmespiller Lydia Ko i teten.

Misset på feil steder

Tonje Daffinrud slet mer enn kollegaen fra Moss og Rygge Golfklubb gjorde, og synes også vinden ble en faktor, forteller hun til Golferen.

— Det var tøffere spilleforhold i dag. Mye vind, og jeg slet litt mer fra tee og missene var på feil steder. Det gjorde det vanskelig å komme nærme pinnen og putteren var ikke så heit. Bare en ting å gjøre i morgen og det er å gå lavt.

Med hele fem bogeyer og to birdier ble det tre over par, 75, for dagen og +1 totalt. Lenge lå hun og vaket på cutgrensen, men da alle var i mål viste resultattavlen delt 43.-plass, ett slag bedre enn cutten.

Caroline Martens revansjerte seg kraftig fra fredagen, og gikk sin andrerunde hele tolv slag bedre. Med fire under par, 68, ble det +4 totalt, to slag for mange til å komme med i siste runde.

 


 

Runde 1: Tonje og Marianne åpnet sterkt i New Zealand

Tonje Daffinrud og Marianne Skarpnord åpnet på to under par, 70, i New Zealand Women’s Open. Daffinrud viste styrke ved å redde par etter å ha vært i vannet på hull 8.

— Jeg slo i vannet på hull 8 og hull 10, så jeg er fornøyd med scoren, forteller Tonje Daffinrud til Golferen om runden som inneholdt fire birdier, én dobbelbogey og resten par.

På hull 8 klarte Tønsberg-jenta å redde par til tross for vannebesøket. Men på hull 10 endte turen i det våte med dobbelbogey.

— Hull 10 er bare et dårlig tee-slag, som setter meg ut litt. Men ellers var det mye bra, og jeg gleder meg til i morgen!

Med to under par, 70, ligger hun og landsmann Marianne Skarpnord fire slag bak ledende Nicole Broch-Larsen fra Danmark, i glimrende posisjon før de to gjenstående rundene.

Feiret med ProAm-laget

Marianne Skarpnord fylte 30 torsdag, dagen før turneringen startet. Det var derfor liten mulighet for stor feiring på dagen. Men noe ble det. Og oppmerksomhet fikk hun så absolutt!

— Jeg fikk flotte roser, levert på døra, av Greeny (forloveden Richard Green, red.anm.), forteller hun fra Christchurch i New Zealand.

— Jeg spilte sen ProAm (torsdag), så jeg og Camilla (Lennarth) spiste med de, forteller hun om markeringen av den runde dagen.

Spillet fredag var hun bare sånn delvis fornøyd med. Til tross for en bra score på -2 var det mye opp og ned med fem birdier og tre bogeyer:

— Putteren var ok, men ikke noe spesielt. Jeg spilte greit, ikke veldig bra. Men bare å trøkke på i morra igjen! 

Cutten settes etter lørdagens runde, og det blir etter alle solemerker bare med to norske i søndagens finalerunde. Caroline Martens hadde en forferdelig åpning med åtte over par, 80.

Scorekortet inneholdt seks bogeyer, én dobbelbogey og ikke en eneste birdie. Cutgrensen er etter første dag stipulert til +1, så det skal mer enn et under til for at Haga-spilleren skal få med seg alle tre rundene.