Regner du deg som en tøffing, som kan sykle eller løpe Birken på beina eller på ski? Da bør du vurdere vintergolf på britiske linksbaner som neste utfordring.
ingenting-overg-r-britisk-vintergolf

HIMALAYA: Det er på hull 6, et par-4-hull, at du finner Europas høyeste bunker. Ofte ligger den midt i spillelinjen for inspillet på det 360 meter lange hullet. TRYKK PÅ BILDET FOR Å SE STØRRE VERSJON.

ingenting-overg-r-britisk-vintergolf

ingenting-overg-r-britisk-vintergolf

ingenting-overg-r-britisk-vintergolf


Vinden rusker i toppluen, som du har dratt så langt nedover ørene at bare en centimeter hud i nakken og halsen eksponeres for den isnende brisen i én grad pluss.

Kroppen er dekket av ullundertøy innerst, så et par lag til med lune og vindtette klær. Mellom hvert slag holder du hendene varme med polvotter, og du føler deg i pakt med naturen på en helt annen måte enn ved golf i shorts og t-skjorte.

Så får det heller være at utslagene rett inn i vinden ikke blir særlig lange og at resultatet kanskje ikke blir slik at scorekortet havner i glass og ramme etterpå.

At det er liten trafikk med ingen kø på banen, og at de fleste britiske linksbaner har gode vintertilbud, hører så desidert også med til opplevelsen.

Den engelske Atlanterhavskysten
Du kan spille vintergolf helt nord til de ytterste skotske øyene om du vil. Men været er ørlite mindre friskt og temperaturen et par grader høyere jo lenger sør du kommer.

Den sydligste grupperingen av virkelig gode linksbaner finner du mellom Bristol og Cornwall på den engelske Atlanterhavskysten. Her har fem av banene gått sammen i Atlantic Links, akkurat passe for en ukestur.

Det begynner i sør med Trevose, og fortsetter med St. Enodoc og videre nordover med 36-hullsanlegget Saunton, Englands eldste golfbane Royal North Devon i Wetward Ho og avsluttes med Burnham & Berrow rett sør for Bristol.

Vintertilbudet på St. Enodoc
James Braid-banen St. Enodoc har en nesten uimotståelig vintervarmer der du frem til 31. mars får bacon roll og kaffe ved ankomst, så 18 hull på banen etterfulgt av et to-retters varmt måltid i klubbhuset.

Banen, som altså er designet av James Braid på slutten av 1800-tallet ble nylig plassert på 41. plass i den siste Golf Monthly-rangeringen over de 100 beste golfbanene i Storbritannia og Irland 2012, og ble også rangert på 76. plass over verdens topp 100 av det britiske Golf World Magazine tidligere i år.
 
St. Enodoc ligger i Rock, Cornwall, og kan skilte med spektakulær utsikt over Nord-Atlanteren-kysten fra omtrent hvert eneste hull.
 
Banen følger de naturlige konturene av bølgende land og der sanddynene mot sjøsiden bidrar til den tøffe utfordringen med en rekke blinde slag.
 
Banen er kanskje aller mest kjent for sin berømte Himalaya-bunker på hull 6. Den er en av de høyeste, kanskje den aller høyeste, bunker i Europa, og å kunne slå innspillet over den er i seg selv nesten grunn god nok til å besøke St Enodoc.
 
Se også:
St. Enodoc hjemmeside
Atlantic Links hjemmeside

Hva med deg? Spiller du vintergolf dersom du har mulighet til det? Bruk kommentarfeltet under.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.