Tiger Woods mye forsinkete debut som banearkitekt er endelig i gang med byggingen av El Cardonal-banen i Mexico. En hel golfverden venter i spenning på å se resultatet.
endelig-bygger-woods-bane

NABOBANEN: Tiger Woods Design sin bane blir liggende innenfor Dunes Course ved Diamante Cabo San Lucas i Mexico.

endelig-bygger-woods-bane

LINKS-INSPIRERT: Dunes Course minner om en klassisk, skotsk links. Tiger Woods-banen innenfor får imidlertid trekk fra eldre californiske baner.

endelig-bygger-woods-bane

endelig-bygger-woods-bane


Woods’ designfirma opplevde det forsmedelige at de tre første prosjektene i Dubai, North Carolina og Mexico enten ble avbestilt eller lagt på is på grunn av finanskrisen.

Nå skriver imidlertid Golf Course Architecture at Woods’ firma er i gang med et nytt prosjekt ved Diamante Cabo San Lucas i Mexico.

Prosjektet på Diamante heter El Cardonal, og blir liggende side om side ved resortens første bane, Dunes Course. Den ble designet av arkitekt Paul Cowley på vegne av Davis Love IIIs designfirma, og åpnet i 2009.

Byggingen av El Cardonal begynte i september, og forventes å ta rundt 18 måneder. Det tilser åpning i slutten av 2014 eller begynnelsen av 2015.

Høyt rangert

Dunes-banen ved Diamante er allerede rangert som nummer 58 i verden av Golf Magazine. Resortens administrerende direktør, Ken Jowdy, forventer ikke noe mindre av Woods-banen, sier han til Golf Course Architecture.

— Vi tror en Tiger Woods Design-bane blir det perfekte supplement til Dunes Course og vil leve opp til den høye standarden vi har satt.

— Mens Dunes minner om en klassisk skotsk links, kommer denne til å minne om stilen til gamle California-baner, sier Woods.

— Vi vil bruke både bekkene som allerede skjærer gjennom området og velplasserte bunkere til å fremtvinge klare, strategiske valg og god lengde fra tee.

El Cardonals bunkere kommer til å få tradisjonelt utseende mens de naturlige, uregelmessige konturene blir bevart i de brede fairwayene.

— Uansett handicap kommer det til å være forskjellige måter å spille hvert hull. Vinkel på innspillet blir svært viktig og vil diktere hvilken type slag du må vurdere. Jeg elsker denne typen golf, avslutter Tiger Woods.

Se også: Diamante Cabo San Lucas hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.