Tuttas fravær fra SAS Ladies Masters ga ingen merkbar negativ effekt, konstaterer Jan E. Espelid.
ingen-grunn-til-engstelse

Jan E. Espelid er sjefredaktør i Norsk Golf og Golferen.no.

Da Suzann Pettersen meldte avbud til SAS Ladies Masters på Haga golfklubb, var det mange som fryktet at det ville gå sterkt utover turneringen.

Annet enn fraværet av norsk seier (som selvfølgelig ikke ville vært bankers selv med Tutta på startstreken) var det vanskelig å merke andre effekter i løpet av de tre dagene.

Det var nemlig flere tilskuere på Haga i år enn det var på Losby i fjor.

Og det er sterkt med tanke på at både det store trekkplasteret var borte og at midt i den beste golfspilletiden lørdag fant Norges håndballjenter det for godt å spille OL-finale, etterfulgt av enda en norsk gullmulighet i spyd noen få timer senere.

Hvor mange potensielle tilskuere som prioriterte norske gull på TV fremfor grønne (men våte) fairwayer på Haga lørdag, kan vi bare spekulere i.

Det er også nærliggende å anta at en del bæringer og oslofolk på søndag heller dro på Norsk Derby på Øvrevoll (som ligger rett rundt hjørnet for Haga).

Likevel var det altså flere folk som valgte live europatourgolf dette året enn på samme tidspunkt i fjor.

Det blir uansett et ubesvart spørsmål hvor mange tilskuere det hadde vært på Haga om Suzann Pettersen hadde vært med og det verken hadde blitt bedrevet idrett på høyt nivå i Beijing eller på Øvrevoll.

Så får heller de som vil tenke hvis-om-atte-dersom

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.