Foto: Ecco Tour

18 år gamle Kristoffer Reitan tok andreplassen på PGA Catalunya Resort etter tredjeplass i fjorårets turnering. Det imponerer kommunikasjonssjefen i Norges Golfforbund.

— Bare det å komme topp-5 i Nordic League-premieren er en fantastisk prestasjon! slår kommunikasjonssjef Tom Rosenvinge i NGF fast når Golferen møter ham i forbundskontorene på Ullevål stadion.

Rosenvinge lar seg også imponere over at 20 år gamle Jarand Arnøy fra Fana GK delte sjuendeplassen på -5, fem slag bak unge Reitan.

— Det viser hvor mye god golf det bor i disse to unge spillerne, mener Rosenvinge. Noe også Arnøy har bevist tidligere. Ikke minst med sin første Nordic League-seier i Borre Open i juni i fjor.

Godkjent laginnsats i Nordic League-premieren

13 nordmenn stilte til start i Nordic League-premieren på PGA Catalunya  Resort. Fire av dem, Vetle Marøy og Kevin A. Wright i tillegg til Reitan og Arnøy, klarte cutten.

Umiddelbart kan det synes som et lavt antall. Det var 137 spillere i feltet. Cutstreken gikk ved de 52 beste etter to runder. Som betyr at 38 prosent av spillerne kom gjennom nåløyet. Når fire av 13 norske spillere gikk videre, utgjør det 30 prosent. Kanskje ikke helt på skjema, men ikke langt unna: Én mann til videre fra de to første rundene, og den norske innsatsen ville vært på snittet for feltet.

Fire mann, hvorav to i topp-10 og én på pallen, mener vi må være en godkjent laginnsats i Nordic League-premieren.

Florian Frisch vant med sju slag

En finalerunde på fire under par, 66, og en samlet score på imponerende 17 under par ga 31-årige Fritsch seieren.

Seieren ga Fritsch 80.000 kroner (67.500 danske kroner). Selv om beløpet ikke tilsvarer de summene han er med å kjempe om på europatouren, så kan Fritsch glede seg over at formen ser ut til å være stabil til europatouren starter sesongen her Europa.

Florian Fritsch lider nemlig av en alvorlig grad av flyskrekk, som gjør at hans sesongpremieren på europatouren ennå ikkehar startet. Forrige sesong endte han som nummer 101 på Race to Dubai-rankingen. Og det uten å delta i noen av av de turneringene det var nødvendig å fly til. Ganske imponerende, for å si det forsiktig.

Fritsch endte syv slag foran Kristoffer Reitan, som avsluttet med én under par, 69, etter en noe mer Berg og dalbane-preget runde. På kortet stod det én eagle, tre birdier, to bogeyer og én dobbelbogey for ti under par totalt.

Også Jarand Arnøy avsluttet med en 69-runde, som inneholdt fem birdier og fire bogeyer og delt sjuendeplass med -5. Vetle Marøy ble del 42 med +4. Kevin A. Wright delt 44 med ett slag mer.

Allerede søndag fortsetter eccotourens Winter Series på PGA Catalunya Resort med PGA Catalunya Resort Championship. Her skal feltet spille to runder på krevende Stadium Course og én runde på den kortere Tour Course.

Se også: Resultater fra PGA Catalunya

Gratuleres av Tutta

Suzann Pettersen var blant gratulantene etter Reitans andreplass.

— Bra spilt, junior. Du tar’em neste gang, hyller verdensstjernen på klubbkompisens profil på Instagram.

Nordic League-premieren Reitan
Skjermdump: Instagram

Runde 2: Fortsetter storspillet

Hvilken Nordic League-premiere det går mot for 18-åringen fra Oslo GK! Før siste runde på PGA Catalunya ligger han på andreplass etter en 67-runde onsdag.

To bogeyer på hull 5 og 6, Kristoffer Reitans 14. og 15. hull for dagen, var de eneste skårene i gleden i andre runde av Nordic League-premieren.

Etter at han også hamret i fem birdier, ble det tre under par, 67, for dagen på Tour Course på PGA Catalunya Resort. Det gir -9 totalt, fire slag etter tyske Florian Frisch og ett slag foran finske Tuomas Salminen på tredjeplass.

Reitan gleder seg til duellen mot Florian Frisch, europatourspilleren som kanskje er mest kjent for sine ekstreme flyskrekk

— Jeg vet at han mest sannsynlig kommer til å spille bra, så jeg må bare gønne på. Jeg har ikke råd til å spille konservativt. Jeg er amatørspiller, så jeg føler ikke jeg har noe å tape her, sier en Reitan til Norsk Golf før siste runde.

Også Arnøy imponerer

Også 20 år gamle Jarand Arnøy fra Fana GK gjorde sine saker bra med tre under par, 67, på Tour  Course. Med det avanserte han til delt sjuendeplass med -4 før finalrunden. Bergenserens scorekort inneholdt  fire birdier og én bogey.

Vetle Marøy fra Bergen GK og Kevin A. Wright fra Miklagard GK kom seg også velberget forbi cutlinjen med +2 på delt 40.-plass.

Fire mann videre betyr at hele ni norske spillere misset cutten i sesongens første turnering på Nordic League.

 


Runde 1: Reitan imponerer

18-åringen fra Oslo GK slo til med sju birdier på vanskelige Stadium Course på PGA Catalunya-banen, og er i delt ledelse etter første dag.

Hvilket spill Kristoffer Reitan leverte i Nordic League-premieren i Spania tirsdag! En bogey på hull 16 var den eneste flekken på sckorekortet, som ellers altså inneholdt sju birdier og ti par.

Seks under par, 66, er meget imponerende på vanskelige Stadium Course, og førte amatørspilleren i delt ledelse i Mediter Real Estate Masters.

Den deler han med franske Adrien Bernadet, som spilte den betydelig kortere Tour Course, som anses som vesentlig lettere. Duoen har ett slags ledelse til tyske Daniel Wünsche.

— Det var en deilig start. Jeg åpnet med tre birdies, og jeg hadde gode birdiesjanser de 15 første hullene. Jeg klarte å kjempe i en birdie til på hull 17 og redde et par på det siste. Det var utrolig deilig, sier Reitan til Norsk Golf etter åpningsrunden på PGA Catalunya Stadium Course.

13 norske i Nordic League-premieren

Blant de 13 nordmennene i feltet gikk også Jarand Arnøy og Christian Aronsen under par med -1, på delt 23.-plass. Begge spilte Stadium Course.

Onsdag snus feltet ved at spillerne bytter bane. De som spilte Stadium-banen skal altså spille Tour-banen.