Hvorfor velger Tiger å returnere til en så vanskelig turnering som U.S. Masters? Jan E. Espelid tror han har svaret.
hvorfor-tiger-velger-masters

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og var sjefredaktør i Norsk Golf i ti år.

Så har Tiger endelig snakket med andre enn sin terapeut, kone og de håndplukkede som fikk være tilstede mot å love å ikke stille spørsmål i det lukkede rommet på TPC Sawgrass for en måned siden.

På søndag ble det nemlig kjørt Tiger-intervjuer på amerikansk TV, gjort av ESPNs Tom Rinaldi og Golf Channels Kelly Tilgham.

At intervjuene selvfølgelig var opptak var kanskje ikke så besynderlig. Det besynderlige lå i at de ble vist samtidig.

Men dem om det. Det er mer interessant om vi ble noe særlig klokere.

At Tiger angrer, det visste vi. At mye av det som skjedde den skjebnesvangre natten i november forblir privat mellom Elin og ham, visste vi også.

Vi visste også at Tiger ville fremstå som oppriktig og ærlig i intervjuene, han er en mester til det.

Men vi hadde håpet å få svaret på hvorfor han nettopp valgte The Masters som arena for sitt come-back. Det er tross alt en utrolig vanskelig bane, og satt opp enda vanskeligere til den majoren som kanskje får størst oppmerksomhet i golfverden.

Så hvorfor ta sjansen på å sesongdebutere der? Hvorfor ikke heller slenge seg med i den årvisse klubbmatchen Tavistock Cup, slik han alltid gjør?

Matchen spilles denne uken mellom de eksklusive Orlando-klubbene Lake Noona og Isleworth. Førstnevnte har blant andre Annika Sörenstam som medlem, mens Isleworth er Tigers klubb.

Og i Tavistock Cup stiller de alltid opp, alle de store og kjente golfnavnene som er medlemmer i disse to klubbene.

Det burde være naturlig for Tiger å benytte anledningen til å få litt matching i en, tross alt, vennskapelig turnering.
– Jeg er ikke klar ennå, svarer Tiger.

Det samme sier han om denne ukas PGA-turnering på Bay Hill, hvor verten Arnold Palmer så gjerne skulle sett sin gode venn Tiger Woods på startstreken.

Men Tiger svarer:
– Jeg er ikke klar ennå.

Selvfølgelig kan det godt være at han har rett i det. Men The Masters er bare to uker unna. Blir han klar på to uker? Tja, kanskje han gjør det.

Meg jeg tror grunnen til utsettelsen er en helt annen.

Allerede 22. januar spådde Golferen.no at Tiger ville bruke The Masters til å returnere.

Vi mente da at det ville være et smart valg av Tiger fordi han i The Masters vil møte det mest disiplinerte pressekorpset.

Masters-turneringen slipper nemlig bare inn et meget begrenset antall journalister, og for nykommere er det et svært trangt nåløye å komme gjennom for å få de nødvendige akkrediteringene.

Dessuten er søknadsfristen for lengst over, og alle journalister som har fått plass i pressesenteret har allerede mottatt sine papirer.

Det blir altså ingen overraskelser på pressekonferansene under the Masters. Ja, hele evenementet blir garantert Se og Hør-fritt, for å si det på den måten.

Dessuten er det færre publikum til stede, og de som er der er også nesten håndplukkede og plassene har ofte gått i arv.

Fordi billettene er så ettertraktet er også kravene til publikum strengere enn under noen andre turneringer. Det merkes ikke minst under tv-sendingene; de evinnelige, støyende get-in-the-hole-idiotene er stort sett befriende fraværende.

Tiger vet følgelig at ingen, i alle fall svært få, tør bryte reglementet ved å slenge dritt til ham. Da risikerer de å bli kastet kontant ut av banen og strippet for billetten.

Valget om å komme tilbake til The Masters er derfor det klokeste du har gjort så langt i denne ulykksalige affæren, Tiger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.