Etter årets fiaskosesong stiller flere seg spørsmålet om Rory McIlroy er sulten nok til å oppnå resultatene talentet hans fortjener. Det engelske golfmagasinet Golf News har sett nærmere på hans annus horribilis.
hvor-er-den-ekte-mcilroy-

FÅTT NOE Å TENKE PÅ: Problememe har stått i kø for Rory McIlroy i 2013. Skyldes det køllene, kjæresten, svingen eller lysten på forsatt suksess?

hvor-er-den-ekte-mcilroy-

hvor-er-den-ekte-mcilroy-

McIlroys 2013-sesong på PGA Tour
(2012 i parentes)
Antall turneringer spilt: 16 (16)
Seiere: 0 (4)
Topp-3: 0 (3)
Topp-10: 5 (10)
Topp 25: 7 (11)
Missede cutter: 1 (3)
Innspilt: $1.802.443 ($8.047.952)
Verdensranking: 6 (1)
Kilde: www.golfnews.co.uk

Vi kjenner Rory McIlroy som den som slentret nedover fariwayene med lette skritt, og med en mine som viste at han ikke hadde en eneste bekymring i verden.

Denne sesongen har holdningen blitt lutere, og det virker som om han stirrer mest på skotuppene sier. Eller verre: Leter stirrende etter enda en ball i roughen.

Å hevde at det er har vært en vanskelig sesong for den tidligere verdenseneren er noe langt mer enn bare et understatement.

McIlroy kan ikke skilte med en eneste seier. Og han har bare én topp-5-plassering, og det i et ganske svakt felt i Texas Open.

Resultatene i majorturneringene har vært dårlige, og han har hatt et elendig år uansett hvordan man snur og vender på det.

Lavmål

Sesongen 2013 har vært svært langt fra det høye nivået 24-åringen fra Nord-Irland stiller til seg selv, påpeker kommentator Nick Bayly i Golf News.

Høydepunktet, eller lavmålet om du vil, kom da McIlroy ikke klarte å kvalifisere seg til The Tour Championshop i FedEx-cupen.

McIlroy anno 2013 ligner ikke i det hele tatt på den som var åtte slag bedre enn motstanderne i 2011-utgaven av US Open eller den som vant US PGA Championship med samme margin i 2012.

Pingle?

McIlroy må dessuten finne seg i å leve med ryktene om at han er en kylling, som kaster inn håndkleet når scoren blir for høy.

Som da han gikk av banen i Honda Classic i mai, og skyldte på smerter fra en visdomstann.

Det var en dårlig, oppkonstruert unnskyldning. Og som kanskje avslørte at det eneste McIlroy mangler er klokskap, mener det engelske golfmagasinet.

Ikke minst er det uklokt med tanke på å holde sponsorene fornøyd. PR-messig var Honda Classic en katastrofe for en som nettopp hadde sikret seg en milliardkontrakt med Nike.

De som ser etter lettvinte forklaringer på problemene denne sesongen peker på skiftet av køllemerket: 14 køller og ball fra Titleist ble byttet mot 14 køller og ball fra Nike.

Andre vil si at forventningspresset eter milliardkontrakten er for stort for den unge iren, og at alle sponsorarrangementene suger kreftene ut av ham.

Mens andre igjen legger skylden på hans til tider svært turbulente romanse med den danske tennisstjernen Caroline Wozniacki.

Der for øvrig siste nytt, i følge Irish Independent, er at det likevel ikke er slutt mellom de to.

Les også: Bildet som fikk McIlroy til å gå i taket

Svingproblemer

En hel del forståsegpåere mener imidlertid at det hele skyldes de de mener er feil i svingen hans.

Etter å ha misset cutten foran et skuffet hjemmepublikum i Irish Open, snakket McIlroy om han følte seg bortkommen på golfbanen,

— Jeg aner ikke om ballen vil gå til høyre eller venstre, ble han sitert på.

For en proff finnes det ikke noe verre enn å stå på tee og anse begge sider av banen som fiende.

Selv sier McIlroy at ustabiliteten har med dårlig timing å gjøre.

— Kroppshastigheten i rotasjonen har alltid vært en av mine største fordeler, men også en av mine største utfordringer.

— Fordi jeg har så stor hastighet gjennom ballen, blir jeg helt avhengig av perfekt timing, forklarer mannen som har falt fra nummer én til nummer seks på verdensrankingen.

Nå snakker McIlroy om å forsøke å finne en mer flytende, uanstrengt bevegelse fremfor å jobbe med det fundamentale i svingen.

Spørsmålet blir: Er det noen grunn til panikk? Antageligvis ikke. McIlroy arbeider med spillet sitt, og det er ingen grunn til at han ikke skal kunne klare å finne tilbake til sitt gamle jeg, konkluderer engelske Golf News.

— Jeg elsker å vise folk at de tar feil, sa McIlroy etter PGA-mesterskapet. Og det med adresse til alle de som har dømt ham nord og ned i løpet av denne sesongen …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.