En ny undersøkelse viser at Spania fortsatt er det fortrukne reisemålet for golfere fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Skandinavia. Over 28 prosent av respondentene hadde spilt golf der i løpet av det siste året.
spania-fortsatt-europas-ledende-golfdestinasjon

SPANIA MEST POPULÆRT: En ny undersøkelse viser at Spania er det mest populære reisemålet for europeiske golfere. Her Las Meloneras Golf på Kanariøyene.

Tallene framkommer i et forskningsdokument med tittelen European Spotlight on Golf Tourism to Spain, og oppdragsgiver er Reed Travel Exhibitions.

Av de 28,5 prosent som valgte Spania som golfreisemål, reiste nesten halvparten (12,7 prosentpoeng) til Costa del Sol.

3,9 prosent dro til Costa Brava-regionen, 3,2 til Kanariøyene og 8,7 til andre områder, skriver Golf Business News.

Portugal nummer to

Rapporten avdekker at Portugal er det nest mest populære reisemålet med 17,0 prosent.

16,1 prosent reiser til Storbritannia og Irland, 7,5 prosent booker sin golfreise til Tyrkia, 7,1 prosent besøker Frankrike og 6,9 prosent tar golfturen over dammen til USA.

Undersøkelsen viser også at gjennomsnittet for en golfreise til Spania er syv overnattinger, og at golferne hovedsakelig velger fire- og femstjerners overnatting.

De besøkende golferne bruker mellom 1400 kroner (britiske golfere) til 1900 kroner (skandinaver) per dag, og spiller mellom fem og seks runder i løpet av en ferieuke, på fire forskjellige baner.

Foretrekker forskjellige områder

Mens briter og skandinaver foretrekker Costa del Sol, drar franske golfere helst til Costa Brava mens tyske golfere fordeler seg jevnt utover alle regioner, inkludert Kanariøyene.

De mest utslagsgivende faktorene for Spania er standard og utvalg golfbaner, jevn kvalitet og og gunstig klima året rundt.

Rapporten vil bli presentert i sin helhet på International Golf Travel Market, på Costa Daurada sør for Barcelona i Katalonia 11. til 14. november.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.