Miklagard, Oslo og Losby har levert sine Solheim-søknader til NGF. Vi ba klubbene fortelle hvorfor akkurat deres klubb skal bli den foretrukne. Samt spurte golfpresidenten hvor langt den norske søknaden har kommet.
hvilken-klubb-blir-norges-solheim-kandidat-

KANDIDAT 1: Oslo GK trekker fram små investeringer, nærhet til sentrum og best offentlig kommunikasjon som de tre viktigste argumentene for at NGF skal velge dem.

hvilken-klubb-blir-norges-solheim-kandidat-

KANDIDAT 2: Losby GK mener fasiliteter, aktivitetstilbudet og banens egenskaper som matchspillbane styrker klubbens kandidatur.
hvilken-klubb-blir-norges-solheim-kandidat-

KANDIDAT 3: Miklagard synes momenter som rendyrket turneringsbane, lokalisering og mulighetene til å ta i mot 30.000 tilskuere hver dag gjør den til et soleklart førstevalg.

hvilken-klubb-blir-norges-solheim-kandidat-

STERKE OG HØYST REELLE KANDIDATER: Golfpresident Finn H. Andreassen sier det er tre høyst reelle og sterke kandidatur golfstyret skal ta stiling til 25. juni. Her avbildet sammen med generalsekretær Tor-Anders Hanssen (t.v.) under fjorårets Norwegian Challenge.

Om knappe fire uker, tirsdag 25. juni, avgjør styret i Norges Golfforbund om det skal være Losby GK, Miklagard GK eller Oslo GK sitt navn som skal stå i den norske søknaden.

Samtlige klubber har nå levert søknaden, og vi ba daglig leder hos hver av dem gi Golferen-leserne de tre beste argumentene for sine klubber.

Det gledelige er at uansett hvilken klubb NGF-styret ender opp med, så vil klubben og anlegget være meget godt forberedt for den kjempeoppgaven Solheim Cup 2019 vil være.

Oslo Golfklubb

Daglig leder Niels Vik mener han har tre svært gode grunner for at NGF skal velge Norges eldste golfbane.

1) Små investeringer: Bogstad Golfbane er den banen av de tre som det vil kreve minst investering å bringe til Solheim Cup-nivå.

2) Nærmest sentrum: Oslo Golfklubbs bane ligger bare en knapp mil fra Oslo Sentrum, noe som er ideelt også for presse og VIP.

3) Lett å komme til: Oslo Golfklubb har den beste offentlige kommunikasjonen med buss og bane til dørstokken, noe som passer utmerket til LETs ønske om at 2019 skal være Det grønne Solheim Cup.

Losby Golfklubb

Daglig leder Per Kristoffersen har ingen problemer med å finne tre gode grunner for at Solheim Cup skal arrangeres i Lørenskog.

1) Fasiliteter ingen kan matche: Infrastrukturen og anleggets mange fasiliteter er unike, med Losby Gods som noe ingen av de andre har.

2) Grønn oase: Også Kristoffersen trekker fram Det grønne Solheim Cup, med utallige tilrettelagte aktiviteter på og rundt Losby.

3) Matchplay-bane: Losby er en fantastisk bra bane for matchspill, særlig de siste ni hullene.

Miklagard Golfklubb

I følge daglig leder Tore Waagø sier det seg nesten selv at Miklagard er det naturlige valget for Solheim Cup 2019.

1) Rendyrket turneringsbane: Banen er soleklart Norges beste turneringsbane, designet spesielt med tanke på risk/reward, selve nøkkelen til matchspill. Seks teesteder gir mange spennende muligheter for hvordan banen settes opp de tre dagene.

2) Beliggenheten: Miklagard ligger 7 minutter fra Gardermoen, nær 60 hoteller, lett adkomst via E6 og R2 og parkering for 20.000 biler, gode buss- og togforbindelser.

3) Fasilitetene: Treningsanlegget til Miklagard er unikt, og banen er bygget for å kunne ta i mot 30.000 tilskuere hver dag.

Presidenten: — Tre meget gode kandidater!

Golfpresident Finn A. Andreassen sier til Golferen.no at det er tre meget gode kandidater de skal velge blant, og fnyser av påstander om at det egentlig bare er Oslo GK det dreier seg om:

— De påstandene er bare tull. Det er tre høyst reelle kandidater vi skal velge mellom.

— Det er så mange elementer som skal vurderes. Som logistikk, sikkerhet, arealer for spillere, publikum og sponsorer — totalt er det 20 punkter vi må gå gjennom, og vurdere de tre kandidatene mot hverandre.

Valget gjøres høsten 2015

Etter at valget om eventuell kandidat er tatt 25. juni, er det fortsatt langt fram til en søknad er klar.

Ladies European Tour har varslet at de ikke vil velge arrangør for 2019 før etter neste høsts Solheim Cup i Tyskland

— Parallelt med å velge arrangør, jobber vi nå med å sjekke hva som finnes av offentlige midler samt ser på hvilke muligheter som ligger i sponsormarkedet. Om vi skal søke eller ikke, tar vi endelig standpunkt til våren 2015, avslutter golfpresident Finn H. Andreassen.

Basert på det klubbene fremhever, hvilken av de tre kandidatene er best egnet? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Se også:
Oslo Golfklubb hjemmeside
Losby Golfklubb hjemmeside
Miklagard Golfklubb hjemmeside
Solheim Cup hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.