Et titall footgolfbaner åpnet

Får golfen det samme fenomenet med footgolf som alpinidretten fikk med snowboard? Det mener Peder Mørk, som åpnet sin footgolfbane på midsizebanen til Mørk Golf i Spydeberg søndag.

et-titall-footgolfbaner--pnet---


GREEN UTENFOR FAIRWAY: I footgolf spiller man den samme fairwayen som i vanlig golf, men til en green som er klippet til fairwayhøyde i roughen, og har et hull med 53 centimeter diameter. Her er det den tidligere Vålerenga-spilleren Erik Foss som har levert et bra innspill på Mørk.

et-titall-footgolfbaner--pnet---


OFFISIELL ÅPNING: Kommuner, skoler og idrettslag applauderer footgolf. Her Spydebergs ordfører Knut Espeland med den offisielle åpningen av Mørks footgolfbane.

et-titall-footgolfbaner--pnet---


BESKJEDEN INVESTERING: Peder Mørk (t.v.) har investert 24.000 kroner i footgolfbanen. Og kan regne med å tjene inn inveseringen flere ganger allerede i år.

— Footgolf er noe alle kan gjøre uansett hva de har drevet med før. Jeg sammenligner dette litt med da snowboard inntok alpinbakkene: Det var stor skepsis. Men se i dag; hva hadde alpinanleggene vært uten snowboard? sier Peder Mørk til Golferen.no

Mørk Golf åpnet sin footballgolfbane søndag med ordførere og gjester fra egen kommune og nabokommunene. Banen er lagt inn på Mørks nihullsbane.

— Den har en meget spennende og god layout. Den er forholdsvis flat, veldig grei å spille, og ikke minst premierer den godt spill, skryter Mørk.

Et titall footgolfbaner

Hittil har golfbaner som Ringerike, Losby, Ski, Østmarka, Skjeberg, Gamle Fredrikstad, Lommedalen og Halden åpnet footgolfbaner.

Footgolf spilles på den samme banen som vanlig golf, gjerne fra samme utslagssted og på samme fairway. Men til en egen green, som legges i roughen, og som har en hulldiameter på 53 centimeter.

— Vi forsøkte med roughhøyde på footgolf-greenene, men det ble for høyt, og vi har klippet dem ned til fairwayhøyde, forteller Mørk.

— For oss her på Mørk er dette et tilbud til alle, og vi ser det som et lavterskeltilbud samtidig som det også er et kvalitetstilbud.

Mørk mener footgolf er et tilbud til hele samfunnet. Et tilbud som får flere mennesker ut i det fri, mer aktivitet og bedre folkehelse.

På klubbens nihullsbane

Mørk har bygget sin footgolfbane på nihullsbanen, den såkalte midsizebanen. Hullene er fra 85 til 230 meter, og banen har tre par-3-hull, fire par-4 og to par-5.

Greenfee er 200 kroner dagen for voksne, halvparten for juniorer, og footgolfgruppene spiller innimellom de vanlige golfgruppene. I alle fall inntil videre.

Investeringene på Mørk er på beskjedne 24.000 kroner, noe som er omtrent på snittet for andre anlegg.

Losby åpnet sin footgolf-bane i fjor, og daglig leder Per Kristoffersen forteller at det der ble investert rundt 30.000 kroner, mens greenfee-inntektene passerte 100.000 kroner.

— Vi har fått utrolig mye blest ut av footgolfen. Det gir mer aktivitet på nihullsbanen, en lavere terskel til golf, og er et funn når det gjelder å komme i kontakt med skolene, forteller Kristoffersen.

Det samme inntrykket sitter Peder Mørk igjen med, og melder om stor interesse både fra kommuneadministrasjon og fra idrettslag og skoler i Spydeberg og nabokommunene Hobøl og Våler.

Noe som bekreftes av kultursjef Grete Skjeldbred i Spydeberg etter endt runde på Mørk footgolf:
— Dette er utrolig moro og givende selv for meg som aldri har spilt verken golf eller fotball. Dette må vi få med mange på!

Se også:
Mørk Golf hjemmeside
Footgolf Norway Facebook-side

Har du prøvd footgolf? Eller kunne du tenke deg å prøve? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: AT&T Byron Nelson  (12. – 15. mai)

  Korn Ferry Tour: Visit Knoxville Open med Kristoffer Ventura (12. – 15. mai)

  DP World Tour: Soudal Open med Espen Kofstad og Kristian Krogh (12. – 15. mai)

  Nordic League: Rewell Elisefarm Challenge  med Torbjørn Johansen, Martin Ulseth, Sebastian Eidsæther Syhrog Mats Heien (10. – 12. mai)

  Ladies European Tour:Aramco Team Series – Bangkok med Marianne Skarpnord og Karoline Lund  (12. – 14. mai)

  LET Access Series: Flumserberg Ladies Open med  Dorthea Fobrigd, Tina Mazarino, Michelle Forsland og Celine Karlung  (12. – 14. mai)

  LPGA: Cognizant Founders Cup (12. – 15. mai)

  Norgescup: Garmin Norgescup Larvik GK   (4. – 15. mai)

  College:  NCAA Franklin Regional  med Emilie Øverås 9. – 11. mai)

  College:  NCAA Tallahassee Regional  med Franzizks Sliper og Anna Cathrine Kreklin 9. – 11. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×