Hovland falt 21 plasseringer siste dag på Hawaii

SVAK AVSLUTNING: Det ble ingen Ç«Hovland-søndag» på Hawaii. Nordmannen raste nedover etter en sisterunde på tre over par .Foto: Ping

Med sin plassering i Topp 10 før siste runde av Sentry Tournament of Champions var det store forventninger til Viktor Hovland. 23-åringen er kjent for å avslutte turneringene sterkt. Men det skjedde ikke: Miklagard-spilleren endte på delt 31.-plass etter en sisterunde på tre over par, 76.

Det ble en søndag i kjelleren for Viktor Hovland på Plantation Course at Kapalua-banen på Hawaii da han avsluttet Sentry Tournament of Champions med sin første runde over par på PGA Tour siden CJ Cup i oktober.

76-runden på tre over par ga altså et fall på 21 plasseringer på resultatlisten: Fra delt tiende-til delt 31-plass. Likevel beholder miklagardspilleren sin 14.-plass på verdensrankingen også denne uken.

«Masse positivt å ta med seg videre»

Golfekspert hos Eurosport, Marius Thorp, sier på kanalens hjemmeside at Viktor viste mye positivt på Hawaii. Men også at oslogutten har en hel del å jobbe med framover:

— Han viser igjen hvor solid det lange spillet er, tross en lengre pause, og hvor høyt bunnivået er. Det er masse positivt å ta med seg videre, også er det, som vi er kjent med, wedgespillet og nærspillet som må jobbes med og bli bedre. Han legger igjen litt for mange slag til konkurrentene med wedgene og rundt green. Det er en del av spillet som absolutt er mulig å forbedre, men det tar litt tid. Så det er bare å være tålmodig og jobbe med de små detaljene, så vil det løsne etter hvert.

Torsdag denne uken starter den andre turneringen på rad på Hawaii, Sony Open. Den spilles på Waialae Country Club i  Honolulu, en bane Thorp mener passer Hovland langt bedre enn Plantation Course at Kapalua:

— Med en turnering i banken, revansjelyst fra søndagens siste runde samt en tøffere bane, som burde få frem hans styrker enda tydeligere, så har jeg veldig stor tro på at Viktor blir å regne med (i Sony Open).

på Hawaii

Det måtte omspill til mellom mellom Harris English fra USA og chileneren Joaquin Niemann for å kåre en vinner på Hawaii etter at begge hadde kommet inn på 25 under par. Førstnevnte avgjorde Sentry Tournament of Champions med birdie på første omspillshull . Tredjeplassen gikk til Justin Thomas , ett slag bak tetduoen.

Se også: Resultater fra Hawaii

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.