PGA i USA vil ikke bruke Donald Trumps golfbane i Bedminster i New Jersey til å avholde PGA-mesterskapet i 2022, skriver PGA Tour på sin nettside. Trump-organisasjonen er rasende.

Etter at tilhengere av president Donald Trump stormet Kongressen i USAs hovedstad onsdag 6. januar bestemte PGA of America at de ikke vil gjennomføre PGA Mesterskapet 2022 på Bedminster Golf Club. Det er en Trump-bane som også var omstridt som arrangør da U.S. Women’s Open ble arrangert der i 2017.

PGA publiserte sin uttalelse om å fjerne PGA Mesterskapet i en tweet av PGA-sjef Jim Richerson, to dager etter at Trump-tilhengere stormet Kongressen i Washington:

— Styret i PGA i USA har stemt for å bruke retten til å avslutte avtalen om å spille PGA-mesterskapet for 2022 på Trump Bedminster.

I en video publisert på PGAs nettsider gir Richersonen utfyllende kommentarer til avgjørelsen, og sier blant annet:

— Det har blitt åpenbart at en gjennomføring av PGA-mesterskapet på Trump Bedminster vil være skadelig for PGA-merkevaren og vil sette PGAs evne til å levere og opprettholde levetiden til vårt oppdrag.

Trump-organisasjonen freser

Hos Trump er de slett ikke fornøyd med avgjørelsen, sier en talsperson for organisasjonen til ABC News:

— Vi har et flott partnerskap med PGA of America, og er utrolig skuffet over avgjørelsen. Dette er et brudd på en bindende avtale, og de har ingen rett til å avslutte avtalen.

Talspersonen sier videre at Trump-organisasjonen har brukt «mange, mange millioner dollar» på forberedelser til det planlagte PGA-mesterskapet i mai 2022.

I 2017 ble World Golf Championship flyttet til Mexico etter ni år på Trump-banen Doral i Florida. Heller ikke det til jubel fra USA-presidenten,