Viktor Hovland klarte ikke å levere en avslutning slik vi etterhvert er blitt vant til på en søndag på PGA Tour. Med én over par, 71, på TPC.Southwind-banen endte han på delt 36.-plass i World Golf Championship-turneringen FedEx St. Jude Invitational. Samtidig falt han ut av Topp 10 på verdensrankingen.

Det var med andre ord ingen runde som vil bli husket særlig lenge Hovland leverte på finaledagen av WGC-turneringen i Memphis. Det så lyst ut da han begynte bra med tre birdier på rad. Det ble birdie også på hull 6. Men bogey på hullene 4, 7 og 8 gjorde at han rundet bare ett slag under par for dagen.

23-åringen fra Miklagard gikk dessverre tom for de gode slagene på siste ni, og leverte dobbelbogey på hull 11 og bogey på hull 12. Dagens siste birdie på hull 16 stoppet blødningen noe, og sørget for to over par de siste ni og én over par for runden, som ga -2 som tellende resultat for turneringen.

I toppen måtte det omspill til etter at trioen Abraham Ancer fra Mexico, Sam Burns fra USA og japaneren Hideki Matsuyama endte på -16. Som var ett slag foran lederen gjennom de tre første dagene,amerikaneren Harris Englishpå fjerdeplass.

Seieren ble sikret på det andre omspillshullet med birdie av Abraham Ancer.

Til 14.-plass på verdensrankingen

Før turneringen i Memphis klatret Hovland for første gang inn i i Topp-10 på den offisielle verdensrankingen. Dessverre førte helgens 36.-plass til at Viktor falt ned til plasseringen han hadde før han vant europatourturneringen i München i slutten av juni.

I PGA_tourens ranking, FedEx Cup, falt han to plasseringer til ellevteplass.

Verdensrankingen ledes av spanjolen Jon Rahm, Collin Morikawa fra USA leder FedEx Cup.

Se også: Livescoring fra Memphis