Holdt ikke helt hjem for Henrik Bjørnstad

MÅ VENTE MED EUROPATOUREN: Henrik Bjørnstad brukte fire slag for mange til å komme seg videre til andresteget fra kvalikturneringen i Østerrike. Foto: Jan E. Espelid

38-åringen klarte ikke å komme seg videre i Q-School i sitt comeback som tourspiller. Bjørnstad endte fire slag over grensen for å gå til andresteget.

Skulle Henrik Bjørnstad komme seg til Q-Schools andresteg, måtte han gå siste runde på tre under par. I stedet ble det én over par, 70, for dagen og par for turneringen, som var fire slag for mange.

Allerede før førstestegsturneringen i Østerrike gjorde Henrik Bjørnstad det klart at han hadde en treårsplan for å komme seg tilbake til europatouren. Så sånn sett er den tidligere PGA Tour-spilleren på skjema for comeback.

Heller ikke Jarand Arnøy endte blant topp-18, som ga avansement. Med -2 var bergenseren to slag fra grensen. Men sikret avansement til andresteget takket være andreplass i challenge-turneringen Irish Challenge tidligere i måneden.

Etter fire av de åtte kvalikturneringene i europatourens førstesteg er de norske resultatene lite flatterende.

Verken Jarand Arnøy, Christian Aronsen, Elias Bertheussen, Henrik Bjørnstad, Anders EllingsbergAksel OlsenVetle Marøy eller Sander Stavnar tok seg videre til andresteget i Spania 3.-6. november.

Fire norske til skal forsøke seg

Fire nordmenn til skal i aksjon i de siste fire turneringene i førstesteget fram til første uken i oktober: Anders Kristiansen, Kristian KroghTorbjørn Johansen og Kevin A. Wright.

I tillegg til Arnøy, er også Eirik Tage Johansen kvalifisert basert på challenge-merittene. Andresteget gjennomføres med tre turneringer, mens finalesteget spilles over seks runder i Tarragona sør for Barcelona 11.-16. november.

Blant de 25 som til slutt kommer gjennom det trenge nåløyet, og kan putte europatour-kortet i lommen, står det forhåpentligvis en nordmann eller to …

Se også: Leaderboard fra Østerrike


 

Runde 3: Spennende siste dag venter Henrik

Jarand Arnøy fikk fullført sin tredjerunde i Østerrike. For Bjørnstad, som hadde noen hull igjen fredag morgen, kreves det skjerping etter en sprekk og fall til under streken for å gå til andresteget.

Jarand Arnøy kom inn på én under par, 68, for dagen. Mens Henrik Bjørnstad måtte opp i to over på tredjerunden i Østerrike.

Fana-spilleren er -3 totalt før siste runde, som er på grensen til topp-18. Uansett hvordan det går, er han sikret avansement til andresteget etter gode challengersultater.

Henrik Bjørnstad var greit med på de første ni hullene av sin tredje runde med én birdie. Tre bogeyer på de siste ni sendte ham imidlertid til to over for dagen og én under for turneringen.

Før siste runde er det bare to slag opp til trygg grunn, så løpet er langt fra kjørt for 38-åringen.

 

Henrik

 

Henrik


 

Runde 2: Bjørnstad og Arnøy innenfor halvveis

Det ser bra ut for de to norske i Østerrike.Bjørnstad er tre slag foran kvalgrensen, Arnøy ett slag foran med to runder igjen.

Det ser så langt ut til å bli en bedre uke for norsk eurpatourkvalik enn det var forrige uke, da alle de seks norske røk ut.

Halvveis i denne ukens turnering i Østerrike er både Henrik Bjørnstad og Jarand Arnøy på riktig side av topp-20-streken med to runder igjen.

Henrik Bjørnstad ligger ligger på delt tiendeplass etter to under par, 67, på den blå Ebreichsdorf-banen onsdag  med fem birdier og tre bogeyer på scorekortet.

– Jeg spilte stødig på mine første ni, så slet jeg litt på vei hjem. Men jeg fikk trent godt etter runden i dag, så jeg gleder meg til de to siste dagene! sa Henrik Bjørnstad til Norsk Golf etter runden.

 

Jarand Arnøy var ett slag hvassere enn landsmannen onsdag med tre under par, 66, også det på den blå banen. Som gir bergenseren –2 totalt på delt 19.-plass.

 

Danskene Marcus Hellingkilde og  Keen Bernberg leder med ett slag på -7.

 


 

Runde 1: Henrik Bjørnstad på 19.-, Jarand Arnøy på 38.-plass

Det er fuktig i Østerrike, og dag to startet med tre og en halv time forsinkelse. Etter første dag er Henrik Bjørnstad innenfor topp-20, som vil gi avansement til andresteget i november.

Henrik Bjørnstad hadde én under par, 69, i første runde på Golf Club Schloss Ebreichsdorf etter et scorekort som var litt opp og ned med tre birdier og to bogeyer.

Jarand Arnøy brukte to slag mer, og ligger på delt 38.-plass med +1 etter første runde.  Daniel Barbetti fra Argentina leder på -6. De 20 beste, og like, etter fjerde runde fredag går til andresteget i Spania i begynnelsen av november.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.