De to første blant åtte turneringer i europatourens første kvaliksteg ble spilt denne uken med seks nordmenn i aksjon. Det ble en bedrøvelig norsk affære.

Aksel Olsen fra Stavanger var nærmest til å gå videre. Med -4 i Skottland var han ett slag over grensen til avansement til andresteget.

I Tyskland var Anders Ellingsberg to slag over grensen med +1.

De fire øvrige norske var henholdsvis fem slag over for Christian Aronsen (par) i Skottland sju slag over. I Tyskland var Elias Bertheussen (+5) sju slag over og Vetle Marøy (+7) ni slag over mens Sander Stavnar (+15) misset cutten etter tre runder.

Leaderboard fra europatour-kvaliken

Flesensee

The Roxburghe


 

Runde 3: Elias Bertheussen bra med

Byneset-spilleren overnattet på delt tolvteplass etter at tredje runde i Tyskland ble avbrutt før alle spillerne var i mål. De øvrige norske må kjempe om avansement.

Vetle Marøy fikk også gjennomført tre runder i førstesteget, og ligger på delt 46.-plass med +5.

Anders Ellingsberg har ett slag mindre, men fikk ikke startet tredje runde torsdag. Heller ikke Sander Stavnar, som har +5, har startet tredje runde.

I Skottland er Aksel Olsen to slag over topp-20 og avansement med én runde igjen etter 73-72-70 og -1. Christian Aronsen har 77-71-71 og +3.

 


Runde 2: Ingen nordmenn innenfor

På den tyske Flesensee-banen overnattet Elias Bertheussen fra Byneset på +1 og delt 24.-plass etter 72-73 i de to første rundene av førstesteget i europatour-kvaliken.

Dårlig vær gjorde imidlertid at ikke alle fikk fullført to runder onsdag. Vetle Marøy fra Bergen har 75-71 og +2 på delt 34.-plass, samme plassering som Anders Ellingsberg fra Drøbak.

Vestfoldspilleren Sander Stavnar måtte opp i sju over par, 79, for dagen og +5 for tureringen, som ga et fall fra delt tolvte- til delt 61.-plass.

På The Roxburghe i Skottland er Aksel Olsen fra Stavanger vår bestemann med 73-72 og +1  på delt 27.-plass. Christian Aronsen fra Miklagard er delt 61 med +4 etter 77-71.

De to turneringene i europatour-kvaliken avsluttes fredag. Da gjelder det å være topp-20 for å gå videre til andresteget, som spilles i Spania 3.-6. november.

 


Runde 1: Sander Stavnar best i gang blant de norske

Fire nordmenn spiller sin turnering i førstesteget på den tyske Flesensee-banen.

Vestfoldspilleren Sander Stavnar er best etter første dag med -2 på delt tolvteplass. Elias Bertheussen fra Byneset er på par og delt 28.-plass.

Anders Ellingsberg fra Drøbak er delt 54.-mann med +2 mens Vetle Marøy fra Bergen har +3 på delt 68.-plass.

To nordmenn har tatt turen til The Roxburghe på grensen mellom Skottland og England, der den skotske turneringen i første kvaliksteg spilles.

Aksel Olsen fra Stavanger er delt 41 med +2 og Christian Aronsen fra Miklagard delt 82 med +5.

Seks nordmenn i seksjon B, C og D i førstesteget

Seksjon B spilles 19. til 22. september, der Henrik Bjørnstad fra The Dye Preserve og Jarand Arnøy fra Fana er med på Golf Schloss Ebreichsdorf i Østerrike.

Torbjørn Johansen fra Drøbak og Kevin A. Wright fra Miklagard spiller seksjon C på Ribagolf i Portugal 26.-29. september. I seksjon D i på GC Bogogno i Italia 3. til 6. oktober stiller Anders Kristansen fra Borregaard og Kristian Krogh fra Drammen.