Kan man ikke skru ballen dit man vil, kan seier på Colonial CC på denne ukas PGA Tour bli vrient, skriver Viasats kommentator Frederik Caspar Kracht.
hogans-alley

BEN HOGAN OG FREDRIK CASPAR KRACHT

Fredrik Caspar Kracht er golfkommentator og programleder i Viasat, og blogger om touren her på Golferen.no.

Denne uken tar vi turen til Fort Worth i Texas og Crowne Plaza Invitational, én av de eldste turneringene på PGA-touren.

Colonial Country Club har arrangert turneringen hele 61 ganger tidligere. Klubben er privat og relativt vanskelig å komme inn på dersom man ønsker å spille. Banen kalles også Hogans Alley (i likhet med Riviera Country Club). Grunnen til dette er at Ben Hogan har vunnet turneringen fem ganger og dermed er spilleren som har seiret her flest ganger.

Ikke nok med at han har vunnet her fem ganger. Ben Hogan er også fra området. Colonial var hans hjemmebane, og så å si hele klubbhuset/hotellet er viet ham. Det er et museum både inne i shopen samt et eget rom i første etasje hvor de fleste av hans pokaler, bøker, køller og lignende er stilt ut. Det første som møter en når en kommer hit er en stor statue av nettopp Ben Hogan.

Hogans Alley er én av mine absolutte favorittbaner i USA. Den er ikke så lang, men den er en tradisjonell bane med trær på begge sider av fairway. Mesterstykket ble designet av John Bredemus og Perry Maxwell i 1936. For å ha sjansen til å vinne her, må man kunne skru ballen den veien man vil.

I fjor var det Phil Mickelson som vant, men han får dessverre ikke sjansen til å forsvare tittelen ettersom han har trukket seg fra PGA-touren på ubestemt tid. Vi får krysse fingrene for at hans kone Amy vil bli frisk fra brystkreften hun har fått påvist. Behandlingene begynner i løpet av noen få dager.

Rory Sabattini vant forrige ukes turnering, HP Byron Nelson Championship. Han har også vunnet på Colonial tidligere. Kanskje blir det en dobbel for ham denne uken? Han liker seg godt i Texas, og spiller ofte bra her.

Jeg kan ikke heller la vær å nevne forrige ukes LPGA Tour. Yani Tseng trakk det lengste strået og sikret seieren i Corning Classic. Tutta klarte ikke å hevde seg helt i toppen, og det ble en beskjeden 14.-plass.

Syv asiater holdt seg inne blant de topp-10. Det er ingen overraskelse, men jeg vet ikke hvor positivt det er for LPGA-touren på lang sikt dersom de dominerer i den grad de gjør i dag og har gjort i lang tid. All ære til spillerne og asiatene for at de klarer å produsere såpass mange gode spillere. Det kan nesten virke som om de har en talentfabrikk som produserer en ny spiller hver dag.

Det som er positivt med dette er at nivået på golfen øker. Bare se på scorene til vinneren Yani Tseng: 68-70-62-67. Hun gikk de første ni hullene lørdag på ikke mindre enn 28 slag! Hun er uten tvil en meget god spiller, men jeg er altså litt bekymret for om utviklingen fortsetter…

Det har også skjedd endringer på verdensrankingen. Paul Casey, som vant flaggskipsturneringen BMW PGA Championship på europatouren, har nå klatret helt opp til tredjeplass på verdensrankingen. Kun slått av Phil Mickelson og Tiger Woods.
Han har nå vunnet tre turneringer i år, og er virkelig én av de hotteste spillerne for tiden.

Crown Plaza Invitational og The European sendes på Viasat Golf denne uken. Sendestart er som vanlig torsdag.

Golfhilsen fra Fredrik

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.