Under lørdagens KPMG Women’s PGA-turnering i Sammamish, Washington, utspilte det seg tre interessante golføyeblikk relatert til tre av golfspillernes mentale tilstander. Dette rapporteres av Golf.

Charley Hull opplevde en betydelig oppmerksomhet etter en serie birdier som skyvet henne opp på leaderboardet. Men mens hun forberedte seg for det 17. hullet, en par-3 omgitt av vann, ble hun distrahert av en kommentar fra en venn om at hun nesten slo ballen i vannet dagen før. Hulls neste slag landet da i vannet, noe som resulterte i en spesielt skuffende triple-bogey 6.

Verdens nummer 2, Lilia Vu, innså at hennes typiske slagform, en høyrekurve, ikke vil fungere på Sahalee’s smale fairways. Vu, kjent for hennes tilpasningsevner, begynte å forstå slagene bedre som uken gikk og klarte å kjempe seg tilbake i konkurransen med en tredje runde 68. Til tross for høye forventninger til seg selv, anerkjenner Vu at golf ikke er et perfekt spill og hun tillater seg selv å være under konstant utvikling.

Jin Young Ko, tidligere verdensener, presenterte en annen mental tilnærming på sin andre runde. Selv etter å ha levert en av de beste rundene i turneringen, uttalte hun lavmælt at “gårsdagen var mye bedre enn i dag”. Ko foreslo at golf ikke er lett, men heller ikke for hardt, og at selve spillet er sterkt påvirket av tankegangen.

Disse opplevelsene viser at den mentale tilstanden har stor betydning i golf og kan påvirke spillet på både gode og dårlige måter. De tre golfspillere gir hver sin lekse om viktigheten av positiv tenking, tilpasningsevne og en enkel tilnærming til spillet. Selv om de er profesjonelle golfspillere, kjemper de fremdeles med disse utfordringene i hver eneste turnering.

​Les hele saken på: Read More