Verdens største golfpublikasjon, amerikanske Golf Digest, har rangert de beste golfbanene i 206 land. Klarer du å gjette hvilken bane som topper listen i Norge?

Det er vel neppe noen bombe at Miklagard Golf topper den norske listen. Det som kanskje er mer overraskende for en del er at ikke Kongsvingers GK er med blant de fem utvalgte. Banen ligger jo høyt, noen ganger på topp, hos andre medier.

Heller ikke Lofoten Links, Norges internasjonalt mest berømte golfbane er med på den norske listen. Klubben åpnet imidlertid de siste ni først i fjor sommer, og trenger nok noe tid på å sette seg.

Atlungstad er også en bane som kanskje kunne fortjene plass i topp-5. Men sånn er det jo med rangeringer, de blir aldri 100 prosent objektive. Så vi får heller glede oss over at Golf Digest tar seg bryet med å gjøre den omfattende jobben …

Golf Digests rangering

1) Miklagard Golf, Oslo
2) Meland GK, Bergen
3) Oslo GK, Oslo
4) Kongsberg GK, Kongsberg
5) Stavanger GK, Stavanger

Skandinavisk storeslem for Trent Jones

Golf Digest rangerer New Course ved The Scandinavian i København som Danmarks beste golfbane, og Stadium Course ved Bro Hof i Stockholm som Sveriges beste.

Dermed står Robert Trent Jones, Jr.s navn på arkitekttegningene til beste golfbane i alle de tre skandinaviske landene.

Beste bane i Finland er Vanajanlinna G & CC nord for Helsinki, og i Island Keilir GK i Hafnarfjördur. Royal Dornoch GC havner øverst på listen i Skottland, Portmarnock GC i Irland og Sunningdale GC (Old) i England.

Spanialisten toppes av Valderrama GC, Monte Rei G & CC havner øverst i Portugal og Frankrikes liste har Golf de Morfontaine på topp.

Les også: Golf Digest Best Courses in 206 Countries