Gullkalvedans

Hver vår stiger klagebrølet fra spillere som er sure over full pris på vårbanene. Jan E. Espelid forstår imidlertid golfklubbene.

gullkalvedans

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no og var sjefredaktør av Norsk Golf i ti år.

Som journalist er man pålagt å være varsom med å la egen situasjon danne utgangspunkt for det man skriver og mener.

Eller rettere, man skal skrive slik at ingen kan mistenke en for at det er egne interesser som styrer argumentene.

Derfor gir jeg først som sist beskjed om at ja, jeg er medlem av en av disse tradisjonelle vårbanene: Moss & Rygge golfklubb.

Det er derfor umulig å være helt nøytral i spørsmålet om klubbene bør få ta det markedet er villig å betale for spill på en bløt bane med bunkere fulle av snø og vann, dårlig gressvekst og raggete, humpete greener.

Men jeg kan i alle fall love at jeg har forsøkt å se saken fra to sider.

Derfor har jeg heller ikke problemer med å forstå at en del synes det er surt å betale full helgepris, som gjerne kan være 600 kroner, for et produkt som ikke er i fullgod stand.

Det kan også godt være at de som ønsker Forbrukerombudet inn på banen har noe å fare med. Men etter min mening er det ikke dette det handler om.

For det første er alle norske golfklubber avhengig av å ta i mot de inntektene de kan få i en tid hvor frafallet av sponsorpenger er stort. Og hvor medlemstallet heller ikke er noe særlig å stille som sikkerhet overfor banken.

Om da folk er villige til å betale, la oss si 600 kroner, for å få spille en dag banen er i halv stand, så synes jeg faktisk det er greit.

I tillegg til det økonomiske aspektet for hver enkelt klubb skal nemlig også medlemmene i vårklubbene tas hensyn til.

For det er faktisk et ikke ubetydelig antall tusen som er medlem i klubber som Larvik, Onsøy, Solum, Herdla – eller Moss & Rygge.

Disse medlemmene er akkurat like yre og golfsugne som de titusener av golfere som er medlem av klubber som ennå ikke har åpnet.

Og det vårklubbmedlemmene ikke ønsker er å oppleve at hver eneste starttid en fin helg i april er booket av greenfee-spillere fra fjern og nær.

En høy greenfeepris vil derfor holde en hel del potensielle gjester borte. Som igjen gjør at det blir plass på banen også for de tidligåpne klubbenes medlemmer.

Mens de som ikke er medlemmer pent bør akseptere at om de vil spille før deres egen hjemmeklubb er åpen, ja, så koster det faktisk en liten sum penger å gjøre det selv om det ikke er juliforhold.

Det er faktisk slikt som viser at markedet fungerer …

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: AT&T Byron Nelson  (12. – 15. mai)

  Korn Ferry Tour: Visit Knoxville Open med Kristoffer Ventura (12. – 15. mai)

  DP World Tour: Soudal Open med Espen Kofstad og Kristian Krogh (12. – 15. mai)

  Nordic League: Rewell Elisefarm Challenge  med Torbjørn Johansen, Martin Ulseth, Sebastian Eidsæther Syhrog Mats Heien (10. – 12. mai)

  Ladies European Tour:Aramco Team Series – Bangkok med Marianne Skarpnord og Karoline Lund  (12. – 14. mai)

  LET Access Series: Flumserberg Ladies Open med  Dorthea Fobrigd, Tina Mazarino, Michelle Forsland og Celine Karlung  (12. – 14. mai)

  LPGA: Cognizant Founders Cup (12. – 15. mai)

  Norgescup: Garmin Norgescup Larvik GK   (4. – 15. mai)

  College:  NCAA Franklin Regional  med Emilie Øverås 9. – 11. mai)

  College:  NCAA Tallahassee Regional  med Franzizks Sliper og Anna Cathrine Kreklin 9. – 11. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×