Golføkning i flere land

Det er blitt spilt mer golf i England og i USA i 2012. Nå melder også Australia om en kraftig vekst i antall spilte golfrunder. NGF regner med at den nye golfbølgen også vil slå inn over Norge, sier Tor-Anders Hanssen.

golf-kning-i-flere-land


PEKER I RIKTIG RETNING: Tall fra tidligere i år viser golføfkning i USA og i Storbritannia. Nå følger Austrlia på med pluss 9,7 prosent bare i november.

golf-kning-i-flere-land


BØLGEN VIL OGSÅ TREFFE NORGE: Generalsekretær Tor-Anders Hanssen er skråsikker på at den nye golfbølgen også vil treffe Norge. «Men rekrutteringsjobben må vi gjøre selv,» sier han.

golf-kning-i-flere-land

golf-kning-i-flere-landKlubbgolfere i Australia, et av verdens største golfland, bruker mer tid på golfbanen viser data over spilte runder fra Golf Industry Council (AGIC) i Australia.

Tallene for november, den første sommermåneden i Australia, viste en økning på 9,7 prosent fra 2011 til 1.056.747 spilte golfrunder.

Golferen.no kunne i forrige måned avsløre at antallet spilte runder i USA vokst med solide 7,4 de ni første månedene i 2012. I England var veksten 8,0 prosent, viser tallene fra UK Golf Course Owners Association.

Les også: Golf vokser igjen

2,5 prosent for året

For året som helhet, fra november til november, er den australske veksten på 2,5 prosent.

At den var særlig høy i november skyldes blant annet at været i delstatene New South Wales og Victoria var svært dårlig i november i fjor, sies det i rapporten.

Imidlertid er det liten tvil om at golferne velger å bruke mer tid på golfbanen og spiller flere runder i år, og at det er godt tegn for golfindustrien.

— Økning år til år er svært viktig for sporten vår. Dette bidrar til økt belegg for golfindustrien og den generelle helsen til australske klubber, sier AGICs styreformann Stephen Pitt i en pressemelding.

Vil treffe Norge

Generalsekretær Tor-Anders Hanssen i Norges Golfforbund er overbevist om at den nye golfbølgen også vil treffe Norge.

— Jeg tror veldig mye på trendbølger, og ble veldig glad da jeg leste artikkelen på Golferen.no tidligere i høst (om veksten i USA), sier Hanssen på telefonen.

— Særlig at det er et oppsving i USA, den bølgen vil også treffe oss. Det så vi både da joggebølgen og sykkelbølgen kom.

— Men jogging og sykling passer ikke for alle, og der kan golfen ha en viktig rolle å fylle, mener han.

Ikke av seg selv

Generalsekretæren er imidlertid krystallklar på at golfen i Norge ikke kan tillate seg å sitte på gjerdet og håpe at ting skjer av seg selv.

— Den internasjonale golfbølgen er en gylden mulighet til vekst. Men jobben må vi gjøre selv, sier han.

Hanssen legger til at det også får en positiv effekt for norsk golf når våre topputøvere gjør det bra.

— Men det samme gjør seg gjeldende her (som med golfbølgen): Det skaper økt interesse for golf, men rekrutteringsarbeidet må vi gjøre selv!

Hjelp golfforbundet å dra nytte av golføkningen i land som USA, Australia og Storbritannia. Gi ditt forslag i kommentarfeltet eller på Golferens Facebook-side.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: WM Phoenix Open Med Viktor Hovland (9. - 12.februar )

  DP World Tour :Singapore Classic med Kristian Krogh Johannessen (9. - 12.februar )

  Challenge Tour: Dimension Data Pro-Am  med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen (9. - 12.februar )

  Korn Ferry Tour: Astara Golf Championship presented by Mastercard med ristoffer Ventura (9. - 12.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya LDIES OPW

 • Ladies European Tour: Lalla Meryem Cup med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (9. - 11. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.