Det er blitt spilt mer golf i England og i USA i 2012. Nå melder også Australia om en kraftig vekst i antall spilte golfrunder. NGF regner med at den nye golfbølgen også vil slå inn over Norge, sier Tor-Anders Hanssen.
golf-kning-i-flere-land

PEKER I RIKTIG RETNING: Tall fra tidligere i år viser golføfkning i USA og i Storbritannia. Nå følger Austrlia på med pluss 9,7 prosent bare i november.

golf-kning-i-flere-land

BØLGEN VIL OGSÅ TREFFE NORGE: Generalsekretær Tor-Anders Hanssen er skråsikker på at den nye golfbølgen også vil treffe Norge. «Men rekrutteringsjobben må vi gjøre selv,» sier han.

golf-kning-i-flere-land

golf-kning-i-flere-land


Klubbgolfere i Australia, et av verdens største golfland, bruker mer tid på golfbanen viser data over spilte runder fra Golf Industry Council (AGIC) i Australia.

Tallene for november, den første sommermåneden i Australia, viste en økning på 9,7 prosent fra 2011 til 1.056.747 spilte golfrunder.

Golferen.no kunne i forrige måned avsløre at antallet spilte runder i USA vokst med solide 7,4 de ni første månedene i 2012. I England var veksten 8,0 prosent, viser tallene fra UK Golf Course Owners Association.

Les også: Golf vokser igjen

2,5 prosent for året

For året som helhet, fra november til november, er den australske veksten på 2,5 prosent.

At den var særlig høy i november skyldes blant annet at været i delstatene New South Wales og Victoria var svært dårlig i november i fjor, sies det i rapporten.

Imidlertid er det liten tvil om at golferne velger å bruke mer tid på golfbanen og spiller flere runder i år, og at det er godt tegn for golfindustrien.

— Økning år til år er svært viktig for sporten vår. Dette bidrar til økt belegg for golfindustrien og den generelle helsen til australske klubber, sier AGICs styreformann Stephen Pitt i en pressemelding.

Vil treffe Norge

Generalsekretær Tor-Anders Hanssen i Norges Golfforbund er overbevist om at den nye golfbølgen også vil treffe Norge.

— Jeg tror veldig mye på trendbølger, og ble veldig glad da jeg leste artikkelen på Golferen.no tidligere i høst (om veksten i USA), sier Hanssen på telefonen.

— Særlig at det er et oppsving i USA, den bølgen vil også treffe oss. Det så vi både da joggebølgen og sykkelbølgen kom.

— Men jogging og sykling passer ikke for alle, og der kan golfen ha en viktig rolle å fylle, mener han.

Ikke av seg selv

Generalsekretæren er imidlertid krystallklar på at golfen i Norge ikke kan tillate seg å sitte på gjerdet og håpe at ting skjer av seg selv.

— Den internasjonale golfbølgen er en gylden mulighet til vekst. Men jobben må vi gjøre selv, sier han.

Hanssen legger til at det også får en positiv effekt for norsk golf når våre topputøvere gjør det bra.

— Men det samme gjør seg gjeldende her (som med golfbølgen): Det skaper økt interesse for golf, men rekrutteringsarbeidet må vi gjøre selv!

Hjelp golfforbundet å dra nytte av golføkningen i land som USA, Australia og Storbritannia. Gi ditt forslag i kommentarfeltet eller på Golferens Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.