Spanske Carlota Ciganda ble historisk da hun spilte inn over en kvart million euro og vant europatourens pengeliste med god margin. Suzann Pettersen ble best av de norske.
ciganda-vant-oom--tutta-nummer-39

FØRSTE PÅ 27 ÅR: Spanske Carlota Ciganda ble den første som vant både pengelisten og Årets nykommer-tittelen på damenes europatour siden Laura Davies i 1985.

Ikke siden Laura Davies i 1985 har samme spiller vunnet både pengelisten og Rookie of the Year-tittelen i samme sesong.

22-åringen fra Pamplona har hatt en fenomenal debutsesong på LET, der hun vant to turneringer og sikret seg ni andre topp-10 plasseringer.

Tredje spanske vinner

Ciganda er bare den tredje spanske spilleren som vinner Order of Merit på damenes europatour. Hun kapret også en tredje tittel ved å bli valgt som Årets spiller av de øvrige europatour-jentene.

Totalt spilte den spanske jenta inn 251.290 euro (1,85 millioner kroner). Det var nesten 10.000 euro foran tyske Caroline Masson på andreplass.

Seieren var verdt en bonus på 20.000 euro, ti års spillerettigheter på europatouren, fulle rettigheter på LPGA samt plass i neste års europeiske Solheim Cup-lag i Colorado.

Suzann Pettersen ble beste norske kvinne på 39.-plass med 69.212 euro (509.000 kroner).

Øvrige norske:
54) Marianne Skarpnord, 56.128 euro (413.000 kroner)
107) Caroline Martens, 14.072 euro (104.000 kroner
152) Ceicilie Lundgreen, 2983 euro (22.000 kroner)

Årets siste turnering, Dubai Ladies Masters, ble vunnet av kinesiske Shanshan Feng, hele fem slag foran Dewi Claire Schreefel fra Nederland.

Begge de norske deltakerne, Marianne Skarpnord og Caroline Martens, misset cutten i Dubai.

Se også: Sluttstilling ISPS Handa Order of Merit 2012

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.