Tre nordmenn spiller tourfinale på Gecko Tour mandag og tirsdag: Stian Hansen, Jason Kelly og Eirik Tage Johansen. De tre har vidt forskjellige planer for sesongen.
challenge--alps-og-web-com-tour-for-nordmennene

KAN VINNE PENGELISTEN: Eirik Tage Johansen kan vinne pengelisten på Gecko Tour, og med det sikre seg frikort til europatourens Q-School i høst.

challenge--alps-og-web-com-tour-for-nordmennene

VISER GRYENDE FORM: Etter en bra sesonginnledning har Stian K. Hansen slitt i det siste. Men Grønmo-spilleren viste gryende form under søndagens pro-am.

challenge--alps-og-web-com-tour-for-nordmennene

TIL USA: Jason Kelly skal forsøke seg på Web.Com Tour i USA. Lykkes han ikke der, håper han frikort på challengetouren samt suksess på europatourens Q-School skal gi karrieren et løft videre.

(SOTOGRANDE, Golferen.no) Stian K. Hansen fra Grønmo GK satser på Alps Tour i år, Jason Kelly på Web-Com Tour og Alps Tour mens Eirik Tage Johansen har førsteprioritet på Chellenge Tour.

Mandag og tirsdag spilles Gecko Tours finale på La Reserva GC i Sotrgande.

Vi slo av en prat med de tre nordmennene i forbindelse med søndagens pro-am, der Stian K. Hansens lag for øvrig endte på andreplass.

Hansen: Alps Tour

Stian K. Hansen har slitt litt i det siste, men viser nå gryende form og føler at jernslagene sitter som de skal før tourfinalen.

Grønmo-spilleren spilte Q-School til Alps Tour tidligere i år. Der sikret han seg tourkortet, og Alps Tour blir derfor førsteprioritet denne sesongen.

Hansen tar ellers det som kan komme i hans vei av attraktive turneringer.

26-åringen er veldig seriøs i satsingen sin, og virker også veldig besluttsom. Han har flyttet til Spania for å kunne satse maksimalt på golfkarrieren.

— Skal jeg få dette til, så nytter det ikke å sitte hjemme i Norge hele vinteren. Det er jeg 110 prosent overbevist om, sier han til Golferen.no.

Kelly: Web.Com Tour

Etter at Jason Kelly vant to turneringer på rad på Gecko Tour i februar, uttalte idrettssjef Øyvind Rojahn at Kelly presterer på et nivå som gjør at han kan være aktuell for å bli tildelt frikort til challengetouren.

Les også: Møt nordmannen med flest proffseiere i år

Kelly har imidlertid ikke hørt noe fra NGF, men har alltid telefonen med seg, forsikrer han smilende.

Han skal også spille på Alps Tour i år, men det blir neppe mer enn 12-13 turneringer der ettersom han tar tre uker i USA i mai for å prøve seg på Web.Com Tour.

— Selv om vi klarer å kvalifisere til challengetouren fra alpstouren, så får vi svært få turneringer, sier han om kategorisystemet.

— Jeg må derfor enten klare Web.Com eller Q-School til europatouren for å få et løft videre.

Spillet til Kelly er bra, med unntak av puttingen, der han for tiden sliter. Han er derfor fornøye med at NGF endelig har fått putte-doktor Jon Karlsen inn i den sportslige ledelsen.

Johansen: Challenge Tour

Eirik Tage Johansen forteller at han tar en dag av gangen.

Han er ikke så opptatt av hvordan han ligger an i de ulike sammendragene, og legger ikke mye energi i å finne det ut heller.

— Jeg fokuserer bare på å spille så godt jeg kan, sier han.

Johansen har fått beskjed fra NGF om at han kan regne med full kvote, sju frikort, til challengetouren i år. Så det blir hans fokus.

Med godt spill i tourfinalen kan han vinne geckotourens pengeliste for perioden januar—mars, der premien er fribillett til europatourens Q-School til høsten.

Siddisen kan også vinne vintersesongens pengeliste totalt. Da må han vinne tourfinalen samt at Carlos Rodiles og Gabriel Canizares ikke må bli bedre enn nummer tre.

Se også: Livescoring fra tourfinalen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.