Challenge, Alps og Web.Com Tour for nordmennene

Tre nordmenn spiller tourfinale på Gecko Tour mandag og tirsdag: Stian Hansen, Jason Kelly og Eirik Tage Johansen. De tre har vidt forskjellige planer for sesongen.

challenge--alps-og-web-com-tour-for-nordmennene


KAN VINNE PENGELISTEN: Eirik Tage Johansen kan vinne pengelisten på Gecko Tour, og med det sikre seg frikort til europatourens Q-School i høst.

challenge--alps-og-web-com-tour-for-nordmennene


VISER GRYENDE FORM: Etter en bra sesonginnledning har Stian K. Hansen slitt i det siste. Men Grønmo-spilleren viste gryende form under søndagens pro-am.

challenge--alps-og-web-com-tour-for-nordmennene


TIL USA: Jason Kelly skal forsøke seg på Web.Com Tour i USA. Lykkes han ikke der, håper han frikort på challengetouren samt suksess på europatourens Q-School skal gi karrieren et løft videre.

(SOTOGRANDE, Golferen.no) Stian K. Hansen fra Grønmo GK satser på Alps Tour i år, Jason Kelly på Web-Com Tour og Alps Tour mens Eirik Tage Johansen har førsteprioritet på Chellenge Tour.

Mandag og tirsdag spilles Gecko Tours finale på La Reserva GC i Sotrgande.

Vi slo av en prat med de tre nordmennene i forbindelse med søndagens pro-am, der Stian K. Hansens lag for øvrig endte på andreplass.

Hansen: Alps Tour

Stian K. Hansen har slitt litt i det siste, men viser nå gryende form og føler at jernslagene sitter som de skal før tourfinalen.

Grønmo-spilleren spilte Q-School til Alps Tour tidligere i år. Der sikret han seg tourkortet, og Alps Tour blir derfor førsteprioritet denne sesongen.

Hansen tar ellers det som kan komme i hans vei av attraktive turneringer.

26-åringen er veldig seriøs i satsingen sin, og virker også veldig besluttsom. Han har flyttet til Spania for å kunne satse maksimalt på golfkarrieren.

— Skal jeg få dette til, så nytter det ikke å sitte hjemme i Norge hele vinteren. Det er jeg 110 prosent overbevist om, sier han til Golferen.no.

Kelly: Web.Com Tour

Etter at Jason Kelly vant to turneringer på rad på Gecko Tour i februar, uttalte idrettssjef Øyvind Rojahn at Kelly presterer på et nivå som gjør at han kan være aktuell for å bli tildelt frikort til challengetouren.

Les også: Møt nordmannen med flest proffseiere i år

Kelly har imidlertid ikke hørt noe fra NGF, men har alltid telefonen med seg, forsikrer han smilende.

Han skal også spille på Alps Tour i år, men det blir neppe mer enn 12-13 turneringer der ettersom han tar tre uker i USA i mai for å prøve seg på Web.Com Tour.

— Selv om vi klarer å kvalifisere til challengetouren fra alpstouren, så får vi svært få turneringer, sier han om kategorisystemet.

— Jeg må derfor enten klare Web.Com eller Q-School til europatouren for å få et løft videre.

Spillet til Kelly er bra, med unntak av puttingen, der han for tiden sliter. Han er derfor fornøye med at NGF endelig har fått putte-doktor Jon Karlsen inn i den sportslige ledelsen.

Johansen: Challenge Tour

Eirik Tage Johansen forteller at han tar en dag av gangen.

Han er ikke så opptatt av hvordan han ligger an i de ulike sammendragene, og legger ikke mye energi i å finne det ut heller.

— Jeg fokuserer bare på å spille så godt jeg kan, sier han.

Johansen har fått beskjed fra NGF om at han kan regne med full kvote, sju frikort, til challengetouren i år. Så det blir hans fokus.

Med godt spill i tourfinalen kan han vinne geckotourens pengeliste for perioden januar—mars, der premien er fribillett til europatourens Q-School til høsten.

Siddisen kan også vinne vintersesongens pengeliste totalt. Da må han vinne tourfinalen samt at Carlos Rodiles og Gabriel Canizares ikke må bli bedre enn nummer tre.

Se også: Livescoring fra tourfinalen

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med ;ikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×