Torsdag starter årets NM på Tyrifjord. Golfklubben tar sikte på å gjøre mesterskapet til et event for alle golfere, enten de er deltakere eller publikum.
gj-r-nm-til-mye-mer-enn-en-turnering

ALDRI VÆRT BEDRE: Tyrifjord Golfklubb har aldri hatt bedre klimatiske forhold enn denne sesongen, og kan love en bane i topp stand til årets NM 31. juli — 3. august. Her fra greenen til hull 16.

gj-r-nm-til-mye-mer-enn-en-turnering

GJØR NM TIL ET EVENT: Daglig leder Derek Crawford ønsker å gjøre NM-uken til et event for alle golfere, med blant annet konkuuranser og egen turnering for publikum.

— Ja, vi har lagt opp til et stort og variert program gjennom hele NM-uken, bekrefter Tyrifjord GKs daglig leder Derek Crawford til Golferen.no.

Uken startet med kvalik mandag. Tirsdag blir det vanlig medlemsdag, onsdag innspillsdag, torsdag til søndag NM, og så åpen klubbturnering direkte etter premieutdelingen søndag.

— Vi ønsker å gi flest mulig golfere muligheten til å spille Tyrifjord i NM-oppsett, og starter en shotgun-turnering direkte etter premieutdelingen. Med greenfee på bare 200 kroner, fortsetter en ivrig Crawford.

Med start av shotgun-turneringen like etter premieutdelingen, kommer vinnerne til å bli hyllet av et tallrikt publikum.

— Dette kommer til å bli suksess! Vi lanserte turneringen for en uke siden, den er allerede halvfull, og det kommer til å bli kamp om plassene, så det er bare å melde seg på, oppfordrer Crawford, og regner med at starten kommer til å bli rundt klokken 15.

Så bra NM som det kan bli

— Vi har planer om lage det beste NM som noen gang har blitt spilt på Tyrifjord, reklamerer Crawford, og legger til at det blir putte- og chippe-konkurranser med premier fra Callaway hele lørdag og søndag.

Værmessig har 2014 vært maksimal med en snill vinter, regn når det har vært nødvendig for gjødslingen og sol når det har vært nødvendig for veksten.

— Banen er i topp stand. Værgudene har vært på vår side. Det er bare vårt år i år! jubler Tyrifjords daglig leder.

— Alle klubber bør arrangere NM, og få NM-flaks med på kjøpet. Vi har hatt flaks. Og vi har vært dyktige!

Crawford forteller at de åtte ansatte på banen gjør en fantastisk jobb, og har hjelp av rundt 25 frivillige blant medlemmene gjennom NM-uken.

Mandag kveld skal for eksempel seks medlemmer fylle igjen divoter på fairwayene.

— Vi har flere lag i sving. De ordner, raker bunkere, plukker søppel og annet av banearbeid som du ikke trenger å være utdannet greenkeeper for å klare, fortsetter Crawford.

I tillegg tar ett klubbmedlem ansvaret for IT, andre tar økter i kafeen, fire medlemmer tar seg av scoreregistrering mens fire andre medlemmer påtar seg jobben med å være starter.

— Hva med vinnerscoren? Hva tror du den blir?
— For å si det slik: Kommer du inn på 273 slag (15 under par, red.anm.), og ikke har vunnet, ja da er du uheldig!

Se også: Tyrifjord Golfklubb hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.