Forvandlingen på Nøtterøy kan forklares med økt fokus på kvalitet

18. GREEN MED KLUBBHUSET: Greenene er klippet helt ned mot bunkeren, som øker kravet til presisjon på innspillet. I bakgrunnen det herregårds-inspirerte klubbhuset tegnet av arkitekt John H. Støre. Foto: Nøtterøy GK

Nøtterøy GK er en av disse klubbene mange mener aldri har fått den anerkjennelsen den fortjener. I år tok klubben nye grep for å heve kvaliteten til det beste av norsk nivå.

Det er en fornøyd daglig leder Peter Johansson som viser oss rundt på Nøtterøy GKs bane på Borgheim sentralt på øya utenfor Tønsberg. Johansson peker og forklarer mens vi beveger oss fra det ene hullet til det andre.

Det blir som å gå inn i ett og ett rom i naturen, der hvert hull fremstår med helt forskjellig karakter.  Hull 18 er et av de hullene Johansson mener hører med blant banens beste.

Langtslående kan nå par-5-hullet på 472 meter på to slag. Men må passe seg for å ikke havne i bunkeren.

— Legg merke til klippingen her! Vi klipper på amerikansk måte, altså helt ned mot bunkeren. Dermed renner ballen av dersom du ikke er nøye med innspillet!

Forvandlingen på Nøtterøy

Helt fra banen åpnet for snart 15 år siden, har Nøtterøy golfbane blitt priset og rost for topografien og layouten. Den ligger vakkert i det bølgende skogs- og kulturlandskapet, og hullene er gjennomgående svært vakre.

Mange mener at klubben aldri har fått den oppmerksomheten den fortjener. På vårparten i år begynte imidlertid snakket å gå om forvandlingen på Nøtterøy.

Greenekeeper Logan J. Ferguson har nedlagt et kjempearbeid gjennom flere år, og nå begynner resultatene å synes for alvor.

Nøtterøy

Daglig leder Peter Johansson.

— Forholdene har vært fantastiske helt fra åpningen tidlig i april, og komplimentene har sittet løst både fra spillere og landets gress-eksperter. Flere forteller meg at det bare er to andre baner i Norge som har kunnet tilby like bra spilleoverflater hittil i år, forteller daglig leder Peter Johansson med utilslørt stolthet.

Så har da også de gode forholdene gitt resultater uten sidestykke. Uansett hvilken golfklubb det sammenlignes med.

— Vi fikk utrolig mye skryt under Junior-NM i juni, vi  tjener penger, og ligger an til et meget godt resultat. Og vi legger ikke skjul på at ambisjonene er oppjustert til å bli Norges beste golfbane. Både å være medlem av og å besøke. Og, ikke minst, å jobbe for. Vi er en bane som satser full fart fremover, og med store ambisjoner!

Samtidig er Johansson klar på at en veldig bra bane bare er en bonus. Det aller viktigste er miljøet, og i det ligger en bevisst erkjennelse av at medlemmene er golfklubbens hjerteblod.

— En golfbane skal først og fremst være en medlemsklubb, der medlemmen skal kjenne og oppleve forskjellen. For medlemmene er de beste ambassadørene vi har, slår Peter Johansson ettertrykkelig fast.

Artikkelen fortsetter under bildet

Nøtterøy

KORT PAR-4-HULL: Hull 16 er et kort, men forholdsvis krevende par-4-hull med vann i spill både langs høyre side og foran greenen. Foto: Nøtterøy GK

Nøtterøy GK åpnet i 2003

Nøtterøy golfbane ligger i Hellaskogen, like ved Nøtterøy kommunens administrasjonssentrum Borgheim. Banen ble bygget i løpet av to år fram til 2003. Samtidig med åpningen ble også Nøtterøy golfklubb stiftet

Nøtterøy GKs hovedbane har 18 hull, og har en par på 72. Den er 6225 meter lang, med hele syv teesteder. Det fremste utslagstedet gir en banelengde på 3221 meter. Klubbtee for damer er 4644 meter, for herrer 5722 meter.

Den store variasjonen av teesteder gjør Nøtterøy velegnet for alle kategorier golfere. I tillegg har klubben en sekshulls  korthullsbane.

— Vi tilbyr egne medlemskap for sekshullsbanen, noe som er blitt populært hos en stor rekke mennesker som gjerne vil spille golf, men som synes en normal 18-hullsrunde tar for mye tid, forteller Johansson.

Klubben har også flotte treningsområder med  drivingrange med gressutslag. Banen er tegnet av den svensk-britiske arkitekten Jeremy Turner, mens John H. Støre er arkitekt for det staselige herregårds-inspirerte klubbhuset.

Nøtterøy

Les mer: Nøtterøy GK

 

Annonsørfinansiert  innhold
Dette sponsede innlegget omhandler et produkt som er relevant for våre lesere, samtidig som våre redaksjonelle retningslinjer for å være objektive og pedagogiske ivaretas.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.