Foto: Golf de Pals

I 1972 var det premiere for europatouren. Open de Espana på den gang seks år gamle Golf de Pals var den første turneringen. Golfbanen er fortsatt en av Costa Bravas mest besøkte.

Å kunne smykke seg med status som den første europatourbanen henger høyt hos Costa Bravas eldste golfbane.

Etter 44 år har touren mangedoblet seg, og forholdene var betydelig enklere da den første turneringen ble spilt i 1972.

Det hadde gått seks år siden Golf de Pals-banen åpnet, og vinner ble spanjolen Antonio Garrido med +1, etter omspill mot landsmann Valentin Barrios.

Fortsatt er de mange og store pinjetrærne banens mest karakteristiske trekk der den ligger ovenfor den lange hvite sandstranden på Spanias østkyst, en times vei nordover fra Barcelona. 

Måtte raskt utvides

—  Opprinnelig hadde Golf de Pals bare ni hull da den åpnet i august 1966. Det ble imidlertid raskt klart at det var behov for å utvide til 18 hull, forteller grunnleggeren, Baltasar Parera.

— De ekstra ni hullene ble åpnet i 1970, og ble designet av Fred W. Hawtree, som også hadde laget de første ni. Året etter kunne vi arrangere vår første store turnering,  Spanish International Amateur Golf Championship i 1971. Og deretter ble vi altså valgt som vertsbane for 1972-utgaven av Spanish Open, den første offisielle turneringen på European Tour.

Etter byggingen av Golf de Pals har Costa Brava fått mange golfbaner til. Blant dem PGA Catalunya Resort, som er fast vertsbane for Q-School, euorpatourens finalekvalik hvert år.

Rundt 105.000 tilreisende golfere besøker Costa Brava hvert år. For mange er nok maten et like viktig trekkplaster som golfen, regionen har hele 13 restauranter med michelinstjerner. Inkludert El Celler de Can Roca, anerkjent som en av verdens aller beste restauranter.

europatourbanen Golf de PalsSe også: Golf de Pals