Slik blir OL-banen for Tutta, Marianne og Espen

OL-BANEN I RIO: De olympiske golfturneringene for herrer og damer spilles fra 11. til 20. august. Her hull 17. Foto: Hanse Golf Course Design

Katarina Vangdal, svensk forbundskaptein og tidligere trener i Bærum GK, er blant de få golftoppene som har tatt den nye OL-banen i Rio i øyensyn. Les hennes vurdering.

— Mitt inntrykk av banen og dens stand er svært positivt, oppsummerer Vangdal forholdene på  OL-banen i Reserva de Marapendi i bydelen Barra da Tijuca i Rio i et intervju med Svensk Golf.

— Den blir en tøff utfordring for samtlige spillere. Banen har klart en linkskarakter med overflater der ballen renner av, og med ondulerte fairwayer og greener, fortsetter hun. Og legger til at spillere med bra og stabilt spill med jernkøllene vil ha fordeler på den olympiske banen.

I august kommer også vinden til å være en faktor, og den svenske forbundskapteinen anbefaler OL-spillerne å legge treningsrundene til vindfulle linksbaner.

Katarina Vangdal

Svensk forbundskaptein, og tidligere pro i Bærum GK, Katarina Vangdal. Foto: Privat

OL-banen har satt seg bra

Selv om banen er helt fersk og nettopp ferdig, er Vangdal imponert over kvaliteten på spilleoverflatene.

— Jeg var overrasket over at den hadde rukket å komme i så fin stand på så kort tid. Den har imidlertid vært veldig myk, noe som er uvanlig på denne typen baner. Men de nyeste rapportene forteller at den har blitt betydelig fastere den siste tiden, fortsetter hun til Svensk Golf.

Vangdal regner med at vinden kommer til å påvirke hvordan banen settes opp.

—  De kommer antageligvis ikke til å våge å ha så raske greener, jeg vil nok heller beskrive det som at de kommer til å bli ganske trege. Det skal bli interessant å se hvordan spillerne håndterer det, avslutter Vangdal

 OL-banenInteressant rytme

Svensk Golf mener at det er banens interessante rytme som stikker seg mest ut når baneguide og scorekort studeres. Noe som bekreftes av banearkitekt Gil Hanse, som sier at det ligger en klar plan bak hvordan han har komponert OL-banen:

— Vi har bevisst skapt en sekvens der hullene 11 til 14 er virkelig tøffe mens hullene 15 til 18 gir rom for store eagle- og birdiemuligheter. Dersom folk som aldri har sett golf bare ser en tøff kamp uten spenning mot slutten, så kommer de bare til å slå av tv-en og konstatere at «dette var golf». Nå har vi forsøkt å rigge scenen for mye dramatikk, og en turnering der pendelen svinger fram og tilbake.

Hanse forteller også at planen er at OL-banen skal spilles på tilsvarende måte som Pinehurst #2 gjorde da både herrene og damene hadde sine U.S. Open der i 2014.

Den olympiske golfturneringen spilles 11.-14. august for herrer, med Espen Kofstad i feltet. Damene, med Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord, spiller 17.-20. august. Feltet både for herrer og damer består av 60 spillere, som spiller 72 hull slagspill.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.