Det er klokt, modig og riktig av golfstyret å påta seg det økonomiske ansvaret for challengeturneringen, mener Jan E. Espelid.
fornuften-seiret

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i 25 år.

Paradigmeskifte er et av disse flotte fremmedordene det er så lett å slå om seg med. Ordets første ledd betyr «et sett av oppfatninger, verdier og lignende i et samfunn eller i en kultur».

Men nå er det så absolutt på sin plass å benytte ordet. Det at Norges Golfforbund  går inn og påtar seg det økonomiske ansvaret for Norwegian Challenge-turneringen i august representerer nemlig på alle måter en verdiendring innen norsk golf.

Norske promotorer, som har arrangert challengeturneringer eller europaturneringer for damer, forteller at de som regel har blitt møtt med hånlatter fra forbundshold når de har bedt NGF gi økonomiske garantier.

Derfor er det så utrolig gledelig at golfpresident Jon Kåre Brekke og hans styre viser den nødvendige (men tross alt forventede) handlekraft ved å garantere for det økonomiske ved Norwegian Challenge-arrangementet.

Styrets vedtak er også et paradigmeskifte ved at det viser at styret innser at det er forbundets, og ikke klubbenes, ansvar å arrangere internasjonale turneringer for våre beste spillere.

Det er enda et paradigmeskifte at golfstyret tilsynelatende har instruert administrasjonen. Vi har fulgt norsk golf tett gjennom 25 år, og kan ikke huske at det noen gang har skjedd tidligere.

Det er imidlertid viktig at golfstyret fortsatt holder i tømmene og ikke lar saken gli ut igjen.

Vi vet nemlig foreløpig ikke noe om hvorfor NGF tilsynelatende ikke lenger ønsker Losby som arrangør. Kan forhandligsklimaet rett og slett ha blitt for surt etter de siste ukenes knallharde runder?

Etter at triumviratet Haga, Losby og Miklagard ble «fristilt» av generalsekretæren tidligere i uka, så er andre golfklubber blitt oppringt med spørsmål om hvor mye de skal ha for å arrangere Norwegian Challenge.

Når styret i NGF har vedtatt at forbundet skal garantere for alle kostnader tar vi det som en selvfølge at Losby (som fremdeles er offisiell arrangør på challengetourens hjemmeside) får muligheten igjen.

Så lojale er de norske golfklubbene mot hverandre at det er ingen som vil stjele arrangementet uten at den klubben som har jobbet mest med det får muligheten til å fullføre oppgaven de har påbegynt.

Det er også viktig at styret sørger for at det settes inn flere ressurser i markedsarbeidet. NGFs administrasjon har visst i fire måneder at Norge skal arrangere challengeturnering. Til tross for dette skal markedsavdelingen visstnok ikke ha gjort veldig mye for å skaffe sponsorer til turneringen.

En sentralt plassert kilde hevder overfor Golferen.no at administrasjonen «fremdeles ikke har løftet en finger for å skaffe inntekter fordi de ikke har visst hvem som skal arrangere».

Vi har ingen grunn til å betvile at påstanden er riktig. Samtidig som vi i samme åndedrag må medgi at det lyder smått utrolig.

Men uansett; Norges Golfforbunds styre, med presidenten i spissen, har vist en handlekraft vi bare må ta av oss hatten for.

Samtidig har prosessen så langt vist at styret har nok av utfordringer å ta fatt i, og at det finnes utfordringer internt i administrasjonen som også krever handlekraft …

PS: VI har i skrivende stund, ved arbeidsdagens slutt dagen etter styretmøtets historiske vedtak om økonomisk garanti, ennå ikke mottatt noen offisiell bekreftelse fra Norges Golfforbund. Det ovenstående er skrevet på bakgrunn av ubekreftede opplysninger fra sentrale, men ikke offisielle, kilder.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.