30 prosent større slagflate

Lanseringen av S3-serien er den første store siden Puma overtok Cobra i fjor.

30-prosent-st-rre-slagflate


S3 HERRE

30-prosent-st-rre-slagflate


S3 DAME

30-prosent-st-rre-slagflate


SR MAX HERRE

30-prosent-st-rre-slagflate


S3 MAX DAME

Med den tiden det tar å utvikle og teste nye produkter var nok Cobras S3 og S3 Max-drivere såpass komplette at de hjalp til å få opp prisen da Puma sist år kjøpte selskapet fra Titleist-eier Acushnet.

Blant de teknologiske nyvinningene er kanskje den patenterte E9 Face Technology det som vi vanlige golfere vil ha størst glede av ved at den øker slagflatens sweetspot med hele 30 prosent.

– For første gang har våre ingeniører klart å lage en slagflate som gjenspeiler gjennomsnitsgolferens typiske slagvariasjon, og dermed gir dem mer lengde, nøyaktighet og tilgivelse, sier Cobra-Puma-sjef Brian Zender i en pressemelding.

Hittil har de fleste golfkøller blitt konstruert med en sirkelrund sweetspot i midten av slagflaten etter antagelsen om at de fleste slag slås fra midten.

Da Cobra testet golfere slå mer enn 25.000 slag med driver så de at var flest treff i et skråttstilt, ellipseformet område av slagflaten, og som slett ikke var i midten.

I testen kom hele 99 prosent av slagene fra dette området, som går fra lavt på hælen til høyt på tåen. Løsningen ble å redesigne slagflaten slik at sweetspoten også ble i en skråttstilt ellipse, som altså er 30 prosent større enn den tidligere runde sweetspoten.

Begge modellene, S3 og S3 Max, har hode i 6-4-titan. Forskjellen på S3 og S3 Max er at sistnevntes slagflate er litt offset. Det betyr at slagflaten står litt bak skaftets loddlinje, som både gjør det enklere for uerfarne golfere å få ballen luftbåren og eliminerer slice.

S3 skiller seg også ved at den kan justeres til nøytral, åpen eller lukket stilling for å tilpasse den enkelte golfers naturlige ballbane når det gjelder slice og draw.

Cobra S3 Driver kommer i 8,5, 9,5, 10,5 og 11,5 grader i høyre samt 9,5 og 10,5 grader venstre for menn med Fujikura Blur TX 005- eller TX-006 skaft mens dameversjonen er 13,5 grader Fujikura Blur TX 004-skaft.

Cobra S3 Max Driver kommer med de samme skaftalternativene som S# og i 9,5, 10,5 og 11,5 grader i høyre samt 10,5 grader venstre for menn mens dameversjonen her er 15 grader

Pris:
Cobra S3-driver: Kr 2495
Cobra S3 Max-driver: Kr 2295

Se også:
Cobra-Puma Golf hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.