USGA og R&A er enig om å foreslå et forbud mot forankring av puttere fra 2016-sesongen. Ikke alle er like glad for det. Hovedbegrunnelsen er ikke at forankring er en stor fordel, men av det strider mot spillets idé.
forankring-av-putteren-forbys

ARONSEN MÅ SKIFTE VERKTØY: Christian Aronsen er blant de mange profesejonelle spillerne som sverger til forankrede puttere. Om tre år må han legge den lange putteren bort.

forankring-av-putteren-forbys

forankring-av-putteren-forbys

forankring-av-putteren-forbys


— Vi gjør ikke dette fordi vi mener (forankring) er en stor fordel, sier US Golf Associations administrerende direktør Mike Davis til Golf Channel.

— Det kan være en fordel for noen, men dette dreier seg om noe vi mener er fundamentalt for spillet.

— Regelendringen har med fremtiden for spillet å gjøre, og vi tror virkelig at det er riktig for fremtiden å definere hva som er et slag.

Regel 14-1b

Den nye Regel 14-1b forventes å bli ferdigstilt i løpet av våren etter en 90-dagers høringsperiode, som gjør det mulig for golfindustrien å lufte eventuelle bekymringer.

Den nye regelen vil ikke tre i kraft før 1. januar 2016, når neste utgave av golfreglene publiseres.

— Vi tar ikke lett på den 90 dager lange høringsperioden, sier R&A-sjef Peter Dawson.

— Vi vil lytte til synspunktene, og hvis noe nytt kommer opp, vil vi absolutt vurdere det.

— Men jeg vil understreke at dette slett ikke er en popularitetskonkurranse, det er ikke som ved et valg. Som styrende organ gjør vi det vi mener er best for spillet golf, og det er det som er vårt ansvar.

Beslutningen kom ikke som noen stor overraskelse. I forrige måned holdt blant annet Davis en presentasjon for spillerne i PGA-turneringen The McGladrey Classic om hvordan et forbud ville bli innført, og ba spillerne om deres støtte.

Det er verdt å merke seg at det er selve forankringen, ikke den lange putteren i seg selv, som forbys.

Les også: Hele artikkelen på Golf Channel

Beslutningen gjelder alle nivåer av golf, fra glade amatører til proffer.

Bruk kommentartfeltet eller Golferens Facebook-side til å si din mening om forbudet.


Tidligere onsdag:
Onsdag avgjøres langputterens skjebne

United States Golf Association (USGA) og Royal & Ancient Golf Club of St. Andrews (R&A) hadde et telefonmøte onsdag morgen. Antageligvis dreide det seg om de lange putterne.

Akkurat hva telefonmøtet fra 8.30 til 09.15 konkret handlet om er ukjent. Men det spekuleres i at USGA og R&A ble enige om når deres felles beslutning om hvorvidt det vil være ulovlig å forankre en putter mot kroppen blir kunngjort.

Deltagere på telefonkonferansen var Mike Davis, USGAs direktør, R&A-sjef Peter Dawson, Thomas Pagel, Senior Director, Rules of Golf, USGA, og David Rickman, direktør for regler og utstyrsstandard hos R&A, melder Golf Canada.

I oktober uttalte Davis at golfens regelmyndighet ville kunngjøre sin beslutning innen utgangen av året.

Dersom et forbud innføres, vil det antageligvis tre i kraft fra 1. januar 2016. Dette har ingenting med Rio 2016 å gjøre, men er fordi de nåværende utstyrsreglene gjelder ut 2015, skriver det kanadiske nettstedet.

Saken har vakt enorm oppsikt, og blitt diskutert livlig på nettet og i andre fora. Det er klare fronter mellom for og mot, og en del spillere som sverger til forankrede puttere varsler søksmål dersom de forbys.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.