I tirsdagens VG tar golfpresident Finn H. Andreassen et kraftig oppgjør med Olympiatoppen, og er oppgitt over at de ikke ønsker å møte til debatt. Dette avvises av Olympitoppen, som hevder de forsøkte å få til å stille til debatt.
finn-h----olympiatoppen--nsker-ikke-noen-debatt-

GÅR HARDT UT MOT OLYMPIATOPPEN: Finn H. Andreassen er lei av å vente på lovet svar fra NIF, og tar nå debatten om Olympiatoppens prioritering til media.

— Olympiatoppen er tydeligvis ikke lysten på å møte til debatt, sier Finn H. Andreassen til Golferen.no etter en dag som har vært preget av hans knallharde utfall i VG mot prioriteringene i norsk idrett.

VG tok Andreassens kronikk opp på kommentarplass onsdag, og både NRK og VG TV har i følge Andreassen forsøkt å få Olympiatoppen til å stille til debatt.

— Jeg registrerer at de ikke ønsker å stille i debatt verken hos VG eller i Dagsnytt Atten. For meg virker det som at de prøver å unngå en viktig debatt før Idrettstinget (i juni), sier Andreassen.

Norge ingen stor idrettsnasjon

I kronikken i VG tirsdag hevder golfpresident Andreassen at Olympiatoppen bruker nesten alle ressursene på idretter som er små internasjonale, men store i Norge.

Andreassen trekker særlig fram skiidrettene, og raljerer over toppidrettssjef Tore Øvrebøs nyttårskronikk om at Norge er verdens nest beste idrettsnasjon.

Les i VG: Mener toppidrettssjefen feilinformerer

I TV-delen av VG-saken viser Andreassen til at statistikken som Olympiatoppen refererer til på nettstedet greatestsportingnation.com er høyst tvilsom.

I artikkelen bekreftes dette av tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl, som karakteriserer nettstedet som «bare tull» og som et nettsted som «gjør beregninger som ikke henger på greip».

Overfor VG svarer toppidrettssjef Øvrebø at han setter pris på at golfpresidenten engasjerer seg i utviklingen av norsk toppidrett. Men Andreassen mener at Øvrebø tydeligvis ikke setter så stor pris på hans utspill at han ønsker å møte til debatt.

Avvises av Olympiatoppen

Medierådgiver Halvor Lea er ikke begeistret over at det fremstilles som om Olympiatoppen ikke ønsker å ta en offentlig debatt om prioriteringen av de forskjellige idrettene.

— Jeg skjønner at det ikke er alle som kommuniserer ærlig her, skriver han i en SMS til Golferen.no.

— VG-TV inviterte Øvrebø da han var i PyeonChang for å forberede OL, og alle skjønner at det ikke lot seg gjøre, sier Lea om at saken og TV-debatten på VG ble laget i forrige uke, mens Øvrebø først kom tilbake fra Sør-Korea søndag.

— Vedrørende Dagsnytt Atten, kolliderte dette med andre planer for Øvrebø. Først tilbød vi å komme for å gjøre debatten i opptak klokken 17.00, siden dyttet han på sine planer to ganger for å stille i sendingen, først til 18.00, deretter til 18.25.

— Det siste svaret vi fikk var at sendingen var full. Vi har vært åpne for debatt og løsningsorienterte for å få det til, slår Halvor Lea i Olympiatoppen fast.

Det siste bekreftes også av en SMS fra NRK, som Golferen.no har fått tilgang til.

Der står det at det er onsdagens sending som er full, men at det plass i morgen, torsdag …

Støttes ski, håndball og andre småidretter der Norge er gode for mye på bekostning av store, internasjonale idretter der Norge ikke hevder seg? Si din mening i kommentarfeltet under eller på Golferen.no sin Facebook-side.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.