«Du tror det ikke før du får se det,» sier TV2. Vel, Miklagard GK har i alle fall installert treningsapparatet som fikser svingen din på fem minutter.
fikser-golfsvingen-p---n-to-tre

DENNIS DEN ROOVER: Brakte MEGSA til Miklagard.

fikser-golfsvingen-p---n-to-tre

HODETS POSISJON: Dennis den Roover har slitt med at hodet beveger seg til høyre i svingen. MEGSA har en modul som kurerer det.

For å holde oss i sfæren av utsagn og visdomsord, så har vi alle hørt at «er det for godt til å være sant, så er det som oftest nettopp det».

Det var derfor ikke uten en stor, nei, la oss si enorm, grad av skepsis vi nærmet oss innretningen som er montert i det nordlige hjørnet av Miklagard-rangen.

– Den fikser svingen din på noen få minutter, hadde tourpro Dennis den Roover lovet oss da han nevnte MEGSA noen minutter tidligere.

MEGSA er forkortelse for Most Effective Golf Swing Attainable. Som på godt norsk betyr Den mest effektive golfsvingen som er oppnåelig.

Store ord. Så er det rart vi var skeptisk? Hadde det ikke vært for at vi kjenner Dennis den Roover som en person som sjelden snakker i store bokstaver, så ville vi antageligvis aldri ha nærmet oss apparatet en gang.

Zach Jonhsons trener
Det var under et treningsopphold hos Mike Bender for fem år siden at Dennis den Roover stiftet bekjentskap med MEGSA.

Mike Bender er rangert som en av USAs ti beste trenere av Golf Digest, og har blant andre Masters-champion Zach Johnson i stallen.

For den Roover ble møtet, både med treneren og apparatet, en a-ha opplevelse. Dennis sugde på MEGSA-karamellen etter at han kom hjem, og i vår fant han ut at det var på tide med en ny tur til Orlando.

– Da jeg var der innså jeg at jeg bare måtte forsøke å anskaffe en MEGSA og få den til Norge, forteller han.

100.000 kroner
Fullt utrustet med alle 17 svingmodulene, ferdig transportert og installert i Norge, koster MEGSA rundt 100.000 kroner. I overkant for en person. Men kanskje noe for den Roovers hjemmeklubb, Miklagard GK, med 230 singlehandicappere på medlemslisten.

Klubben sa ja, og nå er apparatet på plass på rangen.
– Og det fine er at vi kan flytte det inn til vinteren slik at det kan brukes hele året, forteller Dennis den Roover.

Les også: MEGSA hjemmeside

MEGSA er et tilbud også til golfere som ikke er medlemmer på Miklagard. Drop-in koster 165 kroner for en halvtime. Du kan også kjøpe klippekort  der fem klipp koster 695 kroner. Baller er inkludert i prisen.

17 stasjoner
Ved hjelp av MEGSA kan en spiller korrigere 17 vanlige svingfeil. Det kan være alt fra hodets posisjon til problemer knyttet til vektoverføring og svingplan.

Dennis den Roovers bruker MEGSA i sin daglige trening.
– Jeg har økt drivene med 15 meter og slår en halv kølle lenger med hvert jern siden apparatet kom til Miklagard, forteller han

Etter å ha stått der i noen minutter og studert Dennis trene, gir han oss utfordringen:
– Du må forsøke. Hva sliter du mest med? spør han.

Vi forteller om et løft av hodet i baksvingen. Som resulterer i ustabile slag, og en følelse av tap av lengde som ikke bare har med fremskreden alder å gjøre.

Dennis analyserer det til et svingplanproblem, henter den nødvendige modulen og tilpasser den vår sørgelig omfangsrike korpus. Vi blir bedt om å ta en prøvesving. Det smeller over hele Miklagard-rangen da køllen treffer apparatet i baksvingen. Den eneste måten å få svingt køllen på, er å svinge langs riktig plan.

Som viser seg å skulle være 16 grader flatere enn det vi hittil har operert med. Det smeller og bråker noe alldeles forferdelig de første minuttene av kontakt mellom kølle og apparat. Men så, fem minutter senere … vel, resultatet kan du se i den korte videoen under. Og er du ekstra observant vil du også kunne se hvor mye bedre rotasjonen av underkroppen er på etter-bildene.

Bedre rotasjon gir som kjent betraktelig mer lengde. Du tror det ikke før du får se det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.