Fikk Kofstad til å spille seg i form

De tre siste månedene før Q-School jobbet trener Mark Davies intenst med å restituere Espen Kofstad. Men ikke på treningsfeltet. Det hevder Norges mest meriterte trener ville gjøre vondt verre.

fikk-kofstad-til---spille-seg-i-form


HOLDT SEG UNNA DRIVINGERANGEN: Trener Mark Davies mener gjenopptrening på drivingrange etter en skade kan virke mot sin hensikt. De tre månedene Espen Kofstad hadde til disposisjon for å trene seg opp igjen ble treningen lagt til banen i stedet for til drivingrangen.

I løpet av de tre siste månedene før Q-Schools andresteg startet i Spania 7. november spilte Espen Kofstad seg tilbake i form fra den alvorlige ryggskaden.

Som kjent endte det i forrige uke med det tiende beste kortet til europatouren, etter en formutvikling helt etter trener Davies’ plan da rehabiliteringen startet.

Les også: — Fy flate så deilig!

— Dette er et godt eksempel på hva jeg tror på, etter å ha sett så mange andre unge spillere forsøke å kjempe seg tilbake etter skade, sier Davies til Golferen.no.

Ligg unna drivingrangen!

— Når en golfspiller har vært skadet, er det å bruke masse tid på golfbanen det aller beste han eller hun kan gjøre, sier Davies med overbevisning.

Og legger til at han tror det å banke baller ut over drivingrangen for en spiller som skal rehabiliteres antageligvis gir motsatt virkning enn den tiltenkte.

Filosofien til Davies betyr imidlertid ikke at han mener det dreier seg om å spille og spille, runde etter runde. Å spille seg i form dreier seg om å tenke metodikk. Og om å jobbe bak-fram.

— Hele min filosofi for å spille seg i form dreier seg om å begynne opptreningen nær greenen, og så arbeide seg gradvis bakover mot utslagsstedet, forklarer Davies.

— Vi begynte med chipper, og på den første chippen traff han ikke greenen en gang, flirer Davies, og legger til:
— Uten at det rokket ved overbevisningen om at teknisk trening ikke var veien å gå.

Gjennombrudd to dager før avreise

Så godt som hver eneste dag fra tidlig i august var duoen ute og trente på en eller annen golfbane på Østlandet.

Men gjennombruddet kom først to dager før Kofstad skulle sette kursen mot El Saler i Valencia og starten av andresteget i kvaliken til europatouren 7. november.

— Den morgenen satte vi oss i bilen i Oslo og kjørte til Kragerø. Der så jeg virkelig at han igjen var god nok til å kjempe i toppen, forteller Davies. Og legger til at Kofstad moste Kragerø-banen, og at hvert slag ble akkurat som planlagt.

Når Espen Kofstad returnerer til europatouren i Alfred Dunhill Championship i Sør-Afrika 11. desember, er det uten at treneren har gitt ham spesielle ting å jobbe med.

— Det er klart, det er alltid små detaljer. Men i det store og det hele er Espen så komplett som golfspiller at det ikke er mye som må forbedres, fortsetter Davies.

— Svingen kan bare perfeksjoneres ute på touren, og der er det spilleren selv som må være i kommando. Vi trenere må bare lære oss å lære av eleven ved å lytte på hva spilleren selv mener.

— En frisk og happy Espen kommer til å gjøre det veldig bra på touren, sier Davies med overbevisning.

Som ikke vil tidfeste når han tror Kofstads første europatour-seier kommer.

— Det handler ikke om treneren, men hva spilleren vil. Jeg har bare delt ut kortene han skal spille med. Men jeg tror jeg har gitt ham gode kort, og jeg er stolt over det jeg har fått til, avslutter Mark Davies.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×