Bare tre runder for Halvorsen& co på Jamaica

Halvorsen i Mexico blandede følelser Cordoba omspillsdrama Jamaica

UTSETTELSE PÅ UTSETTELSE: BMW Jamaica Classic ble redusert til 54 hull. Søndag fullførte Andreas Halvorsen turneringen med de siste 15 hullene av den utsatte runde 3. Skjermdump: pgatour.com

Mer dårlig vær gjorde at arrangørene av ukens turnering på PGA Tour LatinoAmerica satte strek etter at alle hadde spilt 54 hull. Larvik-spilleren fikk dermed delt femteplass.

Da Halvorsen gjenopptok sin tredje runde søndag morgen hadde han 15 hull igjen å spille. Med bogey på sitt første hull for dagen, hull 4, var han tilbake på par for runden.

Deretter ble det par på resten av hullene fram til runding, og så fire birdier og én bogey på de siste ni. Det ga tre under par, 69, for dagen og 16 under par for turneringen. Som ga delt femteplass med amerikaneren Harry Gilchrest.

På de fire plassene framfor Halvorsen var det også amerikanere. Med Michale Buttacavoli aller øverst med tre slags seier på -21 etter tangering av Halvorsens banerekord på 62 slag fra torsdag.

Etter fem turneringer, der han har klart cutten i alle, ligger Andreas Halvorsen på 17.-plass i Order of Merit. Turen går nå videre til Costa Rica Classic, som spilles på Reserva Conchal Golf Club 10.-13. mai.

Se også: Resultater fra Montego Bay


Lørdag: Halvorsen rakk tre hull

Arrangørene håper å starte resten av tredje runde av Jamaica Classic klokken 14.45 norsk tid (7.45 lokal tid) søndag. Som i følge værmeldingen er omtrent på den tiden neste dose med lyn og torden er ventet over Montego Bay.

Andreas Halvorsen startet sin tredje runde på best tenkelige måte med enkel birdie fra greenbunkeren på par-5-hullet, som du kan se i videoen under. Larvik-spillerens tre hull startet med en flott birdie, og deretter  to par før sirenen lød mens han var i gang med hull 4.

Med én under for dagen og 14 under for turneringen overnatter 21-åringen på fjerdeplass, to slag bak den amerikanske lederduoen Harry Higgs og Hernan Borja.

Det store spørsmålet er hvor mye spill det blir søndag. Slår værmeldingen til kan det lyne og tordne i 16 timer fra klokken 8.00 lokal tid. I så fall gjetter vi på at begge de to siste rundene annulleres. I så fall tangerer Andreas Halvorsen karrierebeste med delt andreplass.

 


Runde 2: Halvorsen leverer drømmegolf

Etter ni birdier, én eagle og én bogey kom Andreas Halvorsen inn på ti under par, 62, i første runde av ukens turnering på PGA Tour LatinoAmerica.

Været førte til at åpningsrunden av BMW Jamaica Classic strakk seg over to dager i feriestedet Montego Bay på Jamaicas nordside. For 21-åringen fra Larvik dreier imidlertid oppholdet seg om helt andre ting enn ferie.

62 slag i runde 1 er tangering av banerekorden, og ga Halvorsen ledelsen før runde 2, som ble spilt senere på dagen fredag.

Fem birdier og to bogeyer på andrerunden gir Andreas Halvorsen 13 slag under par ved halvgått løp. Det gir delt andreplass før helgespillet, ett slag bak amerikaneren Harry Higgs.  Det er tett i toppen av resultatlisten med hele ti spillere på -10 eller bedre.

Se to Halvorsen-videoer fra Jamaica

Selv om han tangerte banerekorden, var ikke Larvik-spilleren bare fornøyd etter åpningsrunden. Og forteller at han ikke puttet så bra på de gjenstående tre hullene han spilte lørdag.

I videoen under oppsummer Andreas Halvorsen torsdagens spill. Han forteller  at starten fra hull 10, med birdie-eagle-birdie var en fantastisk opptur. Og at fjorårets erfaringer kommer godt med på en bane som virkelig tiltaler ham visuelt.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Bermuda Championship med Kristoffer Ventura (29. oktober 1. november)

  European Tour: Cyprus Open med  Kristoffer Reitan (29. oktober 1. november)

  BlueGolf Tour: Savannah Open med  Andreas Halvorsen (27.- 29. oktober)

  College: East Lake Cup Match Play med Bård Skogen og Markus Braadlie (17. -28. oktober)

  College: East Lake Cup Stroke Play med Bård Skogen og Markus Braadlie (17. -28. oktober)

  College: UNG Fall Invitational med Magnus Randsted og Daniel Aas (26. -27. oktober)

  College: Carey Collegiate Fall Classic  med Alexandra Mudie (26. -27. oktober)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×