Rory McIlroy avsluttet DP World Tour Championship i Dubai med fem birdier på rad, hver verdt over 2,5 millioner kroner av premiesjekken på 13 millioner kroner.
fem-birdier-verdt-13-millioner

OVERVEKT? Rory McIlroy skal være glad han flyr privatjet. Ellers kunne han muligens fått problemer med å ta Race to Dubai-pokalen og trofeet for søndagens seier i tour DP World Tour Championship med hjem til Belfast.

fem-birdier-verdt-13-millioner

fem-birdier-verdt-13-millioner

fem-birdier-verdt-13-millioner


Europatourfinalen i Dubai ble akkurat så nervepirrende og spennende som de fleste hadde forventet og håpet.

Men mot forventning stod ikke slaget mellom de to britene i lederballen. Men det ble likevel en duell mellom to briter: McIlroy mot Justin Rose.

Da verdenstoer Luke Donald ikke helt klarte å holde dampen oppe og knive om seieren, var det i stedet Justin Rose sin tur å imponere.

Sistnevnte satte ny banerekord med forrykende ti under par, 62, og hadde ett slags ledelse over McIlroy da han selv var i mål mens verdenseneren hadde tre hull igjen.

— Jeg så på leaderboarden at McIrloy hadde gjort birdie på hull 14 og 15. Hull 16 og 17 er ikke birdiehull, men det er hull 18. Så jeg følte meg ganske sikker på omspill da, sa Justin Rose i pressenteret etterpå.

Rose er sikkert uansett fornøyd med andreplass, utgangspuktet seks slag bak McIlroy før siste runde tatt i betraktning. Andreplassen førte ham også til fjerdeplass på verdensrankingen, som publiseres mandag.

Ustoppelig

Birdie på hull 14 og birdie på hull 15 skulle vise seg å bare være starten på McIlroys spurt.

Med birdie på alle de fem siste hullene ble det ikke omspill, men seier med to slag: -23 mot -21.

— Jeg ville bare avslutte sesongen slik jeg mente jeg fortjente å avslutte den, sa McIlroy etter å ha strukket armene i været over den avsluttende firmeters birdiputten på hull 18.

— Du vet, jeg har spilt så godt gjennom hele året, og jeg ønsket ikke å bare la det svinne hen, liksom. Jeg ønsket å avslutte med stil.

Avsluttet med stil gjorde også Henrik Stenson med fire under par, 68, som sikret ham delt sjuendeplass som beste skandinav på -15.

Se også: Resultater fra Dubai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.