Skandinavia tilbake på tourkartet

Det er snart fire år siden det sist ble spilt europatour for damer i Skandinavia. Da gikk turneringen i Larvik. Neste sesong er LET endelig tilbake, på Vasatorp GK i Helsingborg.

skandinavia-tilbake-p--tourkartet


EUROPATOUREN PÅ SKANDINAVISK MARK IGJEN: Damenes europatour er tilbake på våre trakter etter fire års fravær. Her fra sist det ble spilt europaturnering for damer i Skandinavia: SAS Ladies Masters på Larivk GK i juli 2009. TRYKK PÅ BILDET FOR Å SE STØRRE VERSJON.

skandinavia-tilbake-p--tourkartet

skandinavia-tilbake-p--tourkartet

skandinavia-tilbake-p--tourkartetDet blir europaturnering for damer i Sverige i 2013. Tirsdag var de siste detaljene klare, og finansieringen sikret for minst tre år, skriver Svensk Golf.

Bak turneringen, som går av stabelen i september 2013, står promotorselskapet IEC in Sports, Helsingborg by og Region Skåne.

Det svenske golfforbundet blir ansvarlig for gjennomføringen og Vasatorp GK blir arena for Helsingborg Open i alle tre årene.

Uken før ny majorturnering

Helsingborg Open spilles 5. til 8. september, som er uken før den nye, femte majorturneringen, Evian Masters, går av stabelen.

Og siden det er turneringsfri på LPGA den uken, kan Helsingborg Open meget vel få et sterkt startfelt.

— Vi håper våre svenske stjerner kan bli ambassadører for turneringen, og tiltrekke seg et par kolleger fra LPGA til Helsingborg, sier prosjektleder Beth Engblom i det svenske golfforbundet.

Ambisjoner om storturnering

Det blir plass til 126 spillere i feltet, som skal spille fire runder med cut etter to. Premiepotten det første året er 250.000 euro (1,85 millioner kroner), som er standard for LET-turneringer.

Arrangørene sikter imidlertid høyere enn det, og håper å komme tilbake til nivået til Scandinavian TPC hosted by Annika på Barsebäck i 2007.

Annika-turneringen var den tredje største på touren med en premiepott på 525.000 euro (3,85 millioner korner), bare forbigått av Evian og Women’s British Open.

— Selvfølgelig ønsker vi å komme tilbake dit. Det er målet. Men vi ønsker å sette konkurransen på sporet først, avslutter Engblom til Svensk Golf.

Sveriges forrige europaturneringer var i 2008. Da vant Amy Yang Scandinavian TPC på Frösåker GK og Gwladys Nocera tok seieren i Göteborg Masters på Lycke GK.

Vi minner om at det bare er fire timer å kjøre fra Svinesund til Skåne og Vasatorp GK. Helsingborg Open 5. til 8. september blir derfor en sjelden anledning til å se Marianne Skarpnord, Cecilie Lundgreen, Caroline Martens med flere, i konkurranse mot Europas beste spillere.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: World Golf Championships-Dell Technologies Match Play Med Viktor Hovland( 22. -26. mars )

  D P World Tour Jonsson Workwear Open med Kristian Krogh Johannessen og Elias Bertheussen ( 23. -26. mars )

  LPGA; Drive On Championship med Celine Borge ( 33.-26. mars ) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.