Helgen 20. og 21. april vil for all fremtid markere en milepæl i Norges golfhistorie, mener Jan E. Espelid.
et-stykke-norsk-golfhistorie

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i over 25 år.

Det har aldri skjedd tidligere at Norge samme helg har kunnet bokføre seier på begge de store dametourene samt en topp-10 på den ene av de to store herretourene

Suzann Pettersens seier i LPGA Lotte Championship var hennes ellevte på LPGA, mens Marianne Skarpnords førsteplass i South African Women’s Open var hennes tredje LET-triumf.

Mens Espen Kofstads åttendeplass i Open de Espana på herrenes europatour kanskje representerer det gjennombruddet som vi hele tiden har visst Losby-spilleren har kapasitet til på dette nivået.

Altså tre store resultater av våre tre beste utøvere, i alle fall om vi tar utgangspunkt i plassering på verdensrankingen.

At det foreløpig er ganske tynt bak våre beste nyheter er ingen stor nyhet. Men det jobbes bra på rekrutteringssiden, og det er gledelig når Marthe Wold fra Stavanger GK samme helg blir nummer to i storturneringen Irish Girls U18 Championship.

Mens vi i Sverige fikk norsk dobbeltseier i helgen med oslojentene Sofie Kjus Huseby på førsteplass og Saskia Sterud på andreplass i juniorturneringen JMI Sofiedal Junior Open.

Måtte bare den gode trenden vare. Og vare…

Har du synspunkter? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.