Hauger GK var en dark horse som challenge-arrangør. Men det er likevel et meget godt valg, mener Jan E. Espelid.
et-godt-valg

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i 25 år.

Hauger golfklubb var den første av de nye superbanene som ble bygget i Norge da golfboomen herjet som verst på 90-tallet.

Etter å ha skapt den flotte korthullsbanen på Ballerud i Bærum fikk Jeremy Turner det prestisjetunge vervet å gjøre om de småkuperte jordene mellom Hellerudsletta og Skedsmokorset til Norges beste golfbane.

Da banen åpnet i 1996 skjedde det med bravur og flotte ord om greener i superklassen og en layout som var enestående etter norske forhold.

Slikt snakker man imidlertid ikke ustraffet i et land der misunnelsen er sterkere enn seksualdriften.

Da ledelsen like før åpningen bekjentgjorde at det skulle bli den første klubben i Norge som forbød stålspikes, himlet Golf-Norge med øynene og syntes det fikk være grenser for snobberi.

Det var imidlertid da klubben gjorde kjent at forbudet mot stål gjaldt også for proene, og ikke bare for oss hobbygolfere, at de etablerte vendte Hauger ryggen.

Proer har per definisjon lov til å ha de spiksene de vil under skoene, og det finnes ingen annen golfbane i verden der ikke proer får gå med stål om de vil. Men på Hauger var det ingen pardon, og en av våre mest kjente golfproffer dro derfra i protest da de forlangte at han skulle skifte til plast.

Historien med golfproffen beseglet på en måte Haugers omdømme blant de veletablerte golferne på Østlandet.

Og det er virkelig synd. Hauger har nemlig langt flere kvaliteter enn banen blir anerkjent for. Måten fairwayene slynger seg langs og gjennom åsryggene i det bølgete landskapet gir assosiasjoner til Gleneagles.

Og selv om 6374 meter fra bakerste tee ikke skremmer noen av tidens langtslående elitegolfere, er Hauger likevel en bane som skiller bra.

Særlig om banemannskapet slipper opp den morderiske roughen, noe de helt sikkert gjør til 11. august.

11. til 14. august tror vi altså Golf-Norge kommer til å ha all grunn til å være fornøyd med challenge-arrangøren.

Vi gratulerer med valget (og utfordringen) og håper og tror at Norwegian Challenge-turneringen plasserer Romerik-banen der den fortjener å være på norske golferes rangliste …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.