Espen Kofstads trener Mark Davies er ikke i tvil, og har klokkertro på at årets sterkere og enda litt mer modne utgave av Espen Kofstad er en kommende storstjerne. Torsdag starter ny turnering.
-espen-kofstad-er-en-vinner--

TRENER MED KLOKKERTRO: Mark Davies (i svart) er overbevist om at Espen Kofstad kan nå like langt som Suzann Pettersen. Her fra en treningsøkt i forbindelse med en europaturnering i fjor.

-espen-kofstad-er-en-vinner--

Turnering: NH Collection Open
Dato: 3. – 6. april
Bane: La Reserva de Sotogrande Club de Golf, Cadiz, Spania, par 72, 6615 meter
Premiepott: 5,0 millioner kroner, hvorav 824.000 kroner til vinneren
Tittelforsvarer: Ny turnering
Norsk deltaker: Espen Kofstad

NH Collection Open i Sotogrande på Spanias sørspiss er den andre på årets challengetour. Og den første co-sanction-turneringen mellom European Tour og Challenge Tour.

Espen Kofstad er eneste nordmann i feltet, og trener Mark Davies er overbevist om at 26-åringen blir mannen som virkelig vekker interessen for golf blant det norske idrettspublikummet.

— Jeg mener Espen Kofstad kan nå like langt på herresiden som Suzann Pettersen har klart på damesiden, sier Mark Davies. Og det uten å nøle.

Kommer aldri til å gi seg

— Espen kommer aldri til å legge opp. Han vil dette (å nå toppen, red. anm.) 100 prosent, sier Davies, og mener eleven har samme, intense viljestyrke som brakte Suzann Pettersen til toppen.

— Espen er en vinner. Det har han allerede bevist ved å vinne challengetouren. Nordmenn fatter ikke hvor god du må være for å klare det!

Davies har tilbragt tre–fire treningsøkter á tre timer per uke med Kofstad de tre siste ukene, og har aldri sett så klart at protesjeen besitter den samme viljen og de samme egenskapene som verdens aller beste golfere.

Blitt sterkere

— Etter fjorårets nedtur forstod Espen at han måtte bli sterkere, forklarer Davies om at Kofstad for andre gang på tre år mistet europatourkortet med ett fattig slags margin på Q-School.

— Han har derfor kjørt to økter fysisk trening hos Olympiatoppen per dag. Og han har også forstått at han må lære seg å slappe av fra golf når han er hjemme.

— De to tingene er mye viktigere enn de små svingjusteringene vi har jobbet med i vinter. Det har bare vært snakk om ørsmå detaljer når det gjelder koordinering og synkronisering.

Fokus på prosessen

Trener Davies mener Kofstad har vokst enormt gjennom proffkarrieren, og har forstått hva han må fokusere på:

— Hvis vi fokuserer på prosessen får vi resultater. Fokuserer vi på resultatet, kommer vi aldri dit!

— Alt vi jobber med handler om prosessen, og han er en happy guy, som nå innser hvor sterkt han følte forventningene som var på han på europatouren.

— Han la et forventningspress på seg selv, og han kjente et forventningspress fra familien, fra trenerne, fra Olympiatoppen, og ikke minst fra dere i pressen.

— Nå er jeg kommet dit at jeg er stolt av han. Jeg ser en ny utgave av Espen ved at han nå vet å ta vare på seg selv, avslutter en trener med stor tro på sin elev.

Men legger til at det fortsatt vil bli en hard kamp å nå toppen. Første hinder påbegynnes torsdag klokken 13.50.

— Blir jo bra dette. Gleder meg! skriver hovedpersonen selv på SMS til redaksjonen fra Sotrogrande.

Se også

Oppdatert 5. april
Etter to dagers spill: +6 på seks hull ødela
Fra Instagram: Kofstad oppsummerer

Se også: Livescoring fra Sotogrande

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.