Når The Masters starter om en uke, blir det uten Tiger Woods. Han har fått fjernet deler av en nedre rygghvirvel, og blir borte i månedsvis, i følge ham selv. SE VIDEO.
derfor-blir-woods-ute-i-m-neder

ALVORLIGE SVINGPROBLEMER: Tiger Woods har nylig gjennomgått mikrokirurgi i ryggen. Men det egentlige problemet er vestre kne, mener eksperter.

Ved mikroinngrepet ble betent vev rundt nerven som går ut fra en av ryggvirvlene fjernet på et sykehus i Utah. Det er et ukomplisert inngrep, skriver medisinjournalist Will Carrol i Bleacher Report.

Grunnet den spesielle svingen til Woods mener imidlertid Carrol at det er usannsynlig at han klarer å stille opp i noen av årets majorturneringer.

I tillegg må verdenseneren høyst sannsynlig foreta en omfattende endring av svingen før han kan komme tilbake på banen.

Tar ikke igjen Nicklaus

For Woods vil det ikke lenger være et spørsmål om han kan ta igjen Jack Nicklaus’ 18 majortriumfer, men et spørsmål om han kan bli frisk nok til å i det hele tatt delta i de store turneringene, mener Carrol.

For selv om det er ryggen som skaper de største overskriftene nå, hevder han at det er Woods dårlige kne som er det aller største problemet.

Woods’ ryggsmerter har vart i noen måneder, og han har gått gjennom MR og andre tester. Selv om verken Woods eller hans agent vil bekrefte det, tyder det meste på at resultatene viser at han har et prolaps.

Umulig å spille med

Selv om Woods har forsøkt å spille med ryggsmertene, mener Carroll at det er helt umulig å prestere med slike smerter.

Hele hans spill og slagrepertoar forsvinner. Men verre er det at svingen i seg selv har endret seg vesentlig med alderen og de forskjellige skadene.

Og i følge Carroll er det særlig kneskaden fra 2008-2009 som er roten til alt det vonde.

Kneet ødela svingen

Radiokommentator og anerkjent golfinstruktør Gary Huston sier at endringene i Woods sving begynte med kneskaden.

— Han pleide å ha en ettplans sving, der han virkelig utnyttet kneet til å skape mer kraft. Nå har en endret til en Over toppen-sving designet av Sean Foley, der kneet er passivt. Han kan rett og slett ikke lenger gjøre samme bevegelse (som før) og oppnå samme resultat (som før).

I den øverste av de tre videoene under saken vises forskjellen klart. Nøkkelen ligger i hvordan bevegelsen i det venstre kneet, der skaden var, er endret

Kan ikke slå gjennom

Woods har hatt en sving golfinstruktører og –kommentatorer har karakterisert som kraftfull, voldsom og utviklet.

Hans lange driver er et varemerke, men presisjonen har vært dårlig. Det har gjort at han har måttet slå langt flere andreslag fra rough og sand.

Det toppet seg i august i fjor, der han måtte ned på kne etter at han ikke klarte å utføre en normal gjennomsving etter et innspill.

Woods har fått intens behandling, antageligvis en kombinasjon av fysioterapi og elektrobehandling for å refusere smertene.

Da han 24. mars fortalte pressen om behandlingen sa han at han hadde forsøkt å bli klar til Augusta, men at The Masters var for tidlig.

Alt tyder på at ikke bare The Masters kommer for tidlig. Det står muligens en hel karriere på spill …

Les også: Artikkelen i Bleacher Report sin helhet

Svinganalyse Cadillac Championship 2014

2013-sving

2006-sving vs 2013-sving

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.