Vestfold Golfklubb

Det er ikke alle golfklubber som kan skilte med live webkamera, men på Vestfold Golfklubb sine hjemmesider kan man få en innsikt i en av naturens mest undervurderte hendelser – overgangen fra en snødekt golfbane til den første antydningen av vårgressets ankomst.

En golfer bør alltid være optimist, men det er kanskje litt vel optimistisk å tro at vinteren har tenkt til å gi seg allerede nå. Optimisme funker ikke på været dessverre, da gjelder det bare å være forberedt.

Vestfold Golfklubb er heldigvis forberedt på vinteren. Med gode treningsfasiliteter innendørs, så du kan være forberedt når golfsesongen endelig er i gang igjen.

Innendørstrening

På hjemmesidensiden skriver de om en varm og tørr plass inne, et studio hvor man kan få analysert både putting og sving med avansert teknologi som SAM putt lab, Swing Catalyst, Trackman, og videoanalyse.

Siste fullverdige golfhall i hele Norge

Og er du en av de som savner de gode gamle golfhallene, der man kunne se ballen fly av gårde et lite stykke før den traff veggen? I samme område finner man faktisk den eneste gjenlevende fullverdige golfhall i hele Norge, Vestfold Golfhall. Et 2.300 kvadratmeter stort anlegg med blant annet stor puttinggreen, utslagsmatter med slaglengde på 13m, samt flere simulatorer og Trackman studio.

Celine Borge og Madelene Stavnar

Videre er Vestfold Golfklubb kjent for å fostre store talenter. Klubben er stolt hjemsted for profesjonelle golfspillere som Celine Borge og Madelene Stavnar, og i 2022 arrangerte de ‘Hovland-show’ — veldedighetsturneringen Wright Invitational.

Madelene Stavnar. Foto: Tristan Jones/LET
Celine Borge. Foto: PGA of America

En av Norges eldste

Stiftet i 1958, er klubben en av Norges eldste, og har utviklet seg fra å være en skogsbane til en av landets mest pittoreske parkbaner. Da de siste hullene ble åpnet i 1976 ble banen landets tredje fullverdige 18-hullsbane. I dag har de en 18-hulls bane av meget høy standard, samt en 9-hulls par 32 bane.

Og i løpet av sommeren 2023 gjorde de også en betydelig oppgradering av treningsfeltet, men en 4-hulls korthullsbane.

Vestfold Golfklubb
Vestfold Golfklubb, utenfor Tønsberg. Skjermskudd Google Earth.