Foto: Unsplash

Nick Dunlap, en 20 år gammel amatør golfspiller, skrev historie ved å bli den første amatøren til å vinne en PGA Tour-turnering siden Phil Mickelson i 1991. Samt yngste amatør til å vinne siden 1910.

Dunlap sikret seg American Express-tittelen, ved å vinne over sør-afrikaneren Christiaan Bezuidenhout med ett slag. Dunlaps prestasjon ble applaudert av ingen andre enn Mickelson selv, som gratulerte på X.

Dunlaps seier kom etter en nervepirrende kamp. Dramaet varte helt til siste hull der Dunlap sikret seieren med en fin chip og en påfølgende 2 meters putt.

Se høydepunkter av den nervepirrende sisterunder her:

Må velge om han skal bli profesjonell

På grunn av sin amatørstatus vil ikke Dunlap motta premiepengene på 1,5 millioner dollar. Sjekken går til andre plassen, Christiaan Bezuidenhout, i stedet.

University of Alabama-studenten er usikker på om han nå skal bli profesjonell og sier at en slik avgjørelse “påvirker mange mennesker”, og han planlegger å nyte øyeblikket først, ifølge pgatour.com. Om han velger å bli proff vil det i hvert fall følge med kvalifikasjoner til en rekke eventer, samt fritt pass på PGA touren ut 2026 sesongen.

Seieren på La Quinta’s Pete Dye Stadium Course er en tilføyelse til hans allerede imponerende samling meritter som inkluderer både US Junior Amateur og US Amateur-titler, en bragd tidligere kun oppnådd av Tiger Woods.