En helstøpt mann

Tiger Woods er ikke bare kjennetegnet på en stor idrettsmann, men også et eksempel på hva golf egentlig dreier seg om, mener Jan E. Espelid.

en-helst-pt-mann

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i over 25 år.

Seks seiere på de siste 20 PGA-startene. 77 PGA-seiere totalt på 284 turneringer, som er bare fem seiere bak rekorden til Sam Snead. En rekord de fleste mente ville stå til evig tid.

Og nå nummer én på verdensrankingen igjen etter sin åttende Bay Hill-seier. Som er tangering av Sam Sneads rekord på antall seiere i samme turnering.

Det er i slike stunder man skal være glad for å ikke være politiker. Da ville nemlig innrømmelsen over å ha tatt feil sittet mye lenger inne.

I disse spalter har vi tidligere avskrevet Tiger Woods, og bestemt ment at han aldri ville komme tilbake til posisjonen som nummer én på den offisielle verdensrankingen.

Kroppen hans var ødelagt etter mange år med i overkant harde belastninger, og han beveget seg som en 50-åring. Svingen hadde blitt plukket fra hverandre, og satt feil sammen igjen. Privatlivet var et kaos. Ergo: Tiger Woods blir aldri mer en vinner! Sa vi den gangen.

Imidlertid var det én viktig ting få hadde tatt med i betraktningen: At det er helt riktig at i golf foregår 95 prosent av spillet mellom ørene.

Det er nemlig så lett å overse at et velfungerende privatliv er avgjørende for å prestere på golfbanen. Marginene er så små, og i utgangspunktet slår alle de beste spillerne golfballen nesten like godt.

Men noe skjedde da Lindsey Vonn og Tiger Woods begynte å omgås i fjor høst. Da kjærestene selv gjorde genistreken å bekrefte forholdet på sosiale medier 18. mars, hadde Vonn og Woods allerede vært et par i flere måneder.

I hele denne tiden har vi sett Tiger gladere og mer avslappet i det offentlige rom. Han har smilt og vært vennligheten selv, slik så mange husker ham fra den første storhetstiden.

Woods er ikke det første eksempelet på en spiller som underpresterer når privatlivet hangler. Og han er helt sikkert heller ikke den siste. Men han er den beste. I alle fall for øyeblikket.

Og et godt eksempel på at ingen lykkes på golfbanen uten å være tvers gjennom helstøpt. Golf er et nådeløst spill …

Har du synspunkter? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.