Ved foten av Svinningen, innerst i Øvredalen i Os kommune ligger en godt bevart hemmelighet for de fleste golfere - Vildmarken Golfklubbs 9-hulls golfbane.
en-golfhemmelighet-

VILDMARKEN GKs hull 7

en-golfhemmelighet-

VILDMARKEN GKs hull 8

Vildmarken golfbane i Hordaland slynger seg fra jordene nede ved Øvredalsvannet og oppover i fjellsidene. Her er utfordringer nok, og de behagelige omgivelsene gjøre det også mulig å konsentrere seg om dem.

Par 70-banen åpnet to nye hull i slutten av juni og har nå ni hull å by på. Fra gult utslagssted måler banen 4792 meter over 18 hull.

Vennlig mot ferskinger
Vildmarken Golfklubb ble stilftet 7. juni 2000, og har helt siden den gang hatt et sterkt ønske om å stå som et tilbud for alle. Etablerte golfspillere såvel som ferskinger, unge som eldre. Da er det også naturlig at klubben kaller seg “Den trivelige familiebanen”.

I forbindelse med utvidelse av banen har Vildmarken Golfklubb innført eget klubbhandicap, handicap 54. På denne måten kan også nybegynnere føle at de mestrer idretten, fordi de kan bruke enda noen ekstra slag på å nå hullet.

Ett steg av gangen
Historien om Vildmarken ble innledet på slutten av 90-tallet med utredninger og kartleggingsarbeid i forhold til grunnforhold, flora og fauna. Litt etter litt endret den seg fra gårdsdrift til golfbane. I dag har klubben kun omkring 150 medlemmer, men ser gjerne at flere får anledning til å besøke området.

Med enkle midler og iherdig innsats fra få ildsjeler ble det utvilklet først seks hull og senere ni. Alt arbeid er blitt gjort på dugnad. I mai 2004 ble banen godkjent og slopet av Norges Golfforbund.

Banen driftes fortsatt gjennom dugnad. Det er frivillige som står for utvikling av nye hull, klipping av fairway og greener og annet som følger med drifting av golfbane. Klubbhuset er under bygging til glede for både golfspillere og turgåere i den unike Øvredals-naturen.

  • Vildmarken Golfklubbs hjemmeside
  • Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.