En golfhemmelighet

Ved foten av Svinningen, innerst i Øvredalen i Os kommune ligger en godt bevart hemmelighet for de fleste golfere - Vildmarken Golfklubbs 9-hulls golfbane.

en-golfhemmelighet-


VILDMARKEN GKs hull 7

en-golfhemmelighet-


VILDMARKEN GKs hull 8

Vildmarken golfbane i Hordaland slynger seg fra jordene nede ved Øvredalsvannet og oppover i fjellsidene. Her er utfordringer nok, og de behagelige omgivelsene gjøre det også mulig å konsentrere seg om dem.

Par 70-banen åpnet to nye hull i slutten av juni og har nå ni hull å by på. Fra gult utslagssted måler banen 4792 meter over 18 hull.

Vennlig mot ferskinger
Vildmarken Golfklubb ble stilftet 7. juni 2000, og har helt siden den gang hatt et sterkt ønske om å stå som et tilbud for alle. Etablerte golfspillere såvel som ferskinger, unge som eldre. Da er det også naturlig at klubben kaller seg “Den trivelige familiebanen”.

I forbindelse med utvidelse av banen har Vildmarken Golfklubb innført eget klubbhandicap, handicap 54. På denne måten kan også nybegynnere føle at de mestrer idretten, fordi de kan bruke enda noen ekstra slag på å nå hullet.

Ett steg av gangen
Historien om Vildmarken ble innledet på slutten av 90-tallet med utredninger og kartleggingsarbeid i forhold til grunnforhold, flora og fauna. Litt etter litt endret den seg fra gårdsdrift til golfbane. I dag har klubben kun omkring 150 medlemmer, men ser gjerne at flere får anledning til å besøke området.

Med enkle midler og iherdig innsats fra få ildsjeler ble det utvilklet først seks hull og senere ni. Alt arbeid er blitt gjort på dugnad. I mai 2004 ble banen godkjent og slopet av Norges Golfforbund.

Banen driftes fortsatt gjennom dugnad. Det er frivillige som står for utvikling av nye hull, klipping av fairway og greener og annet som følger med drifting av golfbane. Klubbhuset er under bygging til glede for både golfspillere og turgåere i den unike Øvredals-naturen.

 • Vildmarken Golfklubbs hjemmeside

  Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: LMizhuho Americas Open ( 1. - 4.juni)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.