LESERNES REISEBREV: Hvis noen sier golftur til utlandet, så tenker majoriteten på Spania eller Frankrike. Jeg er nesten bombesikker på at de færreste tenker Italia. Det er veldig synd, for Italia kan gi deg golfopplevelser utenom det vanlige.
det-glemte-golflandet

FIRENZE UGOLINO: Utsikten fra ett av de lange og vanskelige par-5-hullene på banen. Foto: Jan Branæs

Denne artikkelen er skrevet av en av Golferens lesere, som bidrag til Lesernes Reisebrev.

Det første som slo oss da vi kom til Firenze Ugolino Golfklubb var alle de hyggelige italienerne som tok imot oss med åpne armer og store smil.

Spilletid var stort sett ikke et problem, men prisene var relativt høye: 65 euro for voksne og 35 euro for junior på ukedager, 10 euro mer i helgene.

Leie av køller kostet 30 euro for et helsett Callaway X-14 inkludert driver og wooder. Hvis du var villig til å betale 48 euro fikk du X-20-sett.

Banen er den eldste i Italia og ligger på høydene syd for Firenze. På grunn av denne beliggenheten, har man til tider fantastisk utsikt over Toscanas fortryllende landskap. På flere hull kunne man se duvende åser med vinranker og gamle gårder.

Hullene er ganske lange og tricky med en del doglegs og mange små, men utrolige raske greener forsvart av dype bunkere. Varme er ofte et problem i sydlige land, men denne banen er ganske skjermet for ekstreme temperaturer fordi den ligger på en høyde.

De tre første hullene er korte, med vanskelige innspill. Etter dette blir hullene lengre, men fremdeles vanskelige.

Utslaget på hull tre (par 4) er noe helt for seg selv, du må enten slå over eller ved siden av en hel skog med pinjetrær. Det er strengt talt ikke nødvendig å slå over, men det er veldig tilfredsstillende å se ballen fly over pinjetrærne og lande mykt på den velfriserte fairwayen.

Etter atten hull er det få ting som er hyggeligere enn en smilende kelner, som på perfekt engelsk spør om vi vil ha ”The golfers menu”.

Etter et meget velsmakende måltid spør vi om vi kan spille ni hull til, siden det ikke er så mye trykk på banen. Dette til tross for at greenfee bare er for atten hull.

Etter litt om og men kommer det en smilende resepsjonist som sier at det er helt greit at vi spiller ni til. Disse blir en like positiv opplevelse som den første runden.

Golf i Italia ikke er like turistifisert som i Spania og Frankrike, men det er absolutt verdt en tur. Kanskje ikke som en ren golftur, men med litt kultur og kanskje litt vinsmaking …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.