Det glemte golflandet

LESERNES REISEBREV: Hvis noen sier golftur til utlandet, så tenker majoriteten på Spania eller Frankrike. Jeg er nesten bombesikker på at de færreste tenker Italia. Det er veldig synd, for Italia kan gi deg golfopplevelser utenom det vanlige.

det-glemte-golflandet


FIRENZE UGOLINO: Utsikten fra ett av de lange og vanskelige par-5-hullene på banen. Foto: Jan Branæs

Denne artikkelen er skrevet av en av Golferens lesere, som bidrag til Lesernes Reisebrev.

Det første som slo oss da vi kom til Firenze Ugolino Golfklubb var alle de hyggelige italienerne som tok imot oss med åpne armer og store smil.

Spilletid var stort sett ikke et problem, men prisene var relativt høye: 65 euro for voksne og 35 euro for junior på ukedager, 10 euro mer i helgene.

Leie av køller kostet 30 euro for et helsett Callaway X-14 inkludert driver og wooder. Hvis du var villig til å betale 48 euro fikk du X-20-sett.

Banen er den eldste i Italia og ligger på høydene syd for Firenze. På grunn av denne beliggenheten, har man til tider fantastisk utsikt over Toscanas fortryllende landskap. På flere hull kunne man se duvende åser med vinranker og gamle gårder.

Hullene er ganske lange og tricky med en del doglegs og mange små, men utrolige raske greener forsvart av dype bunkere. Varme er ofte et problem i sydlige land, men denne banen er ganske skjermet for ekstreme temperaturer fordi den ligger på en høyde.

De tre første hullene er korte, med vanskelige innspill. Etter dette blir hullene lengre, men fremdeles vanskelige.

Utslaget på hull tre (par 4) er noe helt for seg selv, du må enten slå over eller ved siden av en hel skog med pinjetrær. Det er strengt talt ikke nødvendig å slå over, men det er veldig tilfredsstillende å se ballen fly over pinjetrærne og lande mykt på den velfriserte fairwayen.

Etter atten hull er det få ting som er hyggeligere enn en smilende kelner, som på perfekt engelsk spør om vi vil ha ”The golfers menu”.

Etter et meget velsmakende måltid spør vi om vi kan spille ni hull til, siden det ikke er så mye trykk på banen. Dette til tross for at greenfee bare er for atten hull.

Etter litt om og men kommer det en smilende resepsjonist som sier at det er helt greit at vi spiller ni til. Disse blir en like positiv opplevelse som den første runden.

Golf i Italia ikke er like turistifisert som i Spania og Frankrike, men det er absolutt verdt en tur. Kanskje ikke som en ren golftur, men med litt kultur og kanskje litt vinsmaking …

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×