Atle Øi: Det blir ingen Solheim-søknad

 At det offentlige må betale festen gjør at det ikke blir noen norsk Solheim Cup-søknad, tror Atle Øi.

-em-atle--i---em---br--det-blir-ingen-solheim-s-knad

Atle Øi (51) er tidligere markedssjef i NGF, har utgitt diktsamlingen «Fredager på Face» og skriver kommentarer på Golferen.no.

En eventuell Solheim Cup-søknad baserer seg på at det offentlige vil bevilge 80 millioner kroner kom det fram på en pressebriefing hos NGF nylig. Å arrangere fester som betales av andre er selvfølgelig attraktivt, men dessverre ikke så realistisk. Derfor blir det nok heller ikke sendt en Solheim Cup-søknad fra NGF i august.

Det er lov å sette seg hårete mål, det er lov å være optimistisk og det er lov å tro på mirakler. Slikt er alltid en forutsetning for suksess.

Men resultater kommer ikke av drømmer alene. Det er kombinasjonen av drømmer og hardt arbeid, som betaler seg.

Solheim Cup dreier seg om finansiering

Dessverre er Solheim Cup-drømmen mest bare en drøm. En drøm det har vært viktig å holde liv i for NGF, da det ellers ikke har vært så mye å feire de siste åra.

Da planene ble lansert på Golftinget 2011 ble det raskt klart at Solheim Cup først og fremst dreier seg om finansiering.

Troen på betydelige midler fra det offentlige ble sett på som urealistisk. Sponsorpenger og bidrag fra rike onkler med golfinteresse var den gangen et håp å klamre seg til. Da sponsoreksperter helte kaldt vann i blodet til de sponsortroende, oppstod ideen om at vi som spiller golf betaler 100 kroner mer i året i fire år.

En overkommelig hundrelapp i året fra 100.000 golfere i fire år blir 40 millioner kroner.

Med en slik egenandel ville det være realistisk å klare å skaffe resten. Og hvem burde være nærmere til å investere i en drøm enn nettopp vi som spiller golf?

Selv om det sikkert ville være noen utfordringer med å selge dette inn til klubbene og deres medlemmer var det akkurat der, og akkurat da, den eneste sannsynlige og realistiske muligheten.

Da NGF valgte å si nei til dette tror jeg de i realiteten takket nei til Solheim Cup i Norge i 2019. I stedet ble problemet med finansiering utsatt gjennom fortsatte drømmer om store sponsormidler. Når troen på sponsorkortet nå ser ut til å ha forsvunnet finnes det bare ett kort igjen: Offentlige midler. Svaret på dette får vi i løpet av noen måneder.

Jeg håper de neste store drømmene i NGF heller vil dreie seg om å bygge grunnmuren i golfsportens fremtid.

En grunnmur basert på organisk vekst ved å få flere barn og unge til å spille golf. Det er ingen lett oppgave. Men antageligvis den eneste måten for å få opp bredde og miljø, som om en del år også kanskje kan fostre noen toppidrettsutøvere. Disse kan igjen motivere nye generasjoner.

Jeg, som alle andre, håper også at det offentlige har lyst til å betale festen vår. Men et forventet nei bekymrer meg ikke. Golfens vekst er nok avhengig av helt andre tiltak!

Tror du det blir en norsk Solheim Cup-søknad i august? Send din kommentar på mail til redaksjonen på tips@golferen.no eller legg den på Golferens Facebook-side.
 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.