Berømte Swilcan bridge på hull 18 på Old Course links i St Andrews, Skottland. Mange kjente golfere har gjennom årene, under turneringer, posert for et bilde på broen, og takket publikum for støtten. Bildelisens ved LeadingWebSolutions.com

Hvis du drømmer om å dra på besøk til flere golfbaner, er leiebil den enkleste løsningen. Velger du å ta imot en utfordring på klassiske golfbaner i nydelige omgivelser i Skottland kan du også få med andre opplevelser på kjøpet.

Det blir litt historisk sus over et slag på greener hvor det har vært spilt golf i langt over 250 år.

En av verdens tøffeste greener

Skottland har en rekke golfbaner. Med leiebil står du fritt til å besøke så mange du ønsker, og samtidig få med deg unike severdigheter på veien.

Du kan for eksempel starte i Aberdeen, med Royal Aberdeen Golf Course. Dit kommer du enkelt med leiebil fra Aberdeen Airport.

Denne banen er blant verdens eldste, og ble grunnlagt i 1780. Gjennom tidene har det vært avholdt en rekke mesterskap her. Banen er kjent for raskt skiftende vær, så ta med allværsjakka. Men vær også forberedt på sol fra skyfri himmel.

Royal Aberdeen Golf Course er dessuten kjent for å ha noen av de vanskeligste greens som finnes. Visstnok skal siste 9 være blant de tøffeste i verden.

Fantastisk utsikt

En annen skotsk golfbane som også har en verdig alder er Muirfield Golf Club i Gullane i East Lothian. Der ble Open Championship avholdt første gang i 1892. Siden har det vært 15 mesterskap på banen.

Muirfield ligger flott plassert med nydelig utsikt over Firth of Forth. Derfra er det raskt å ta turen videre til Edinburgh for å nyte severdighetene i den skotske hovedstaden.

Den aller eldste

I St. Andrews finner vi den aller eldste banen, St. Andrews Golfclub. Det offisielle navnet er «The Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews», ofte forkortet R&A. Den ble etablert tilbake i 1754. I tillegg til at den er en av verdens mest prestisjefylte golfbaner, er R&A også styringsorganet for golf i hele verden, unntatt USA og Mexico. Der har United States Golf Association ansvaret, i samarbeid med R&A.

St. Andrews Golf Club har også arrangert en rekke turneringer, som inkluderer Open Championship, St. Andrew Trophy og Walker Cup.

Stedet er vel verdt et besøk ikke bare på grunn av banen, men for å beundre det ærverdige klubbhuset.

Under et besøk til St. Andrews kan man også raskt dra videre til The West Sands for et avbrekk. Det er kjent som en av Skottlands vakreste strender. Der er det god mulighet for bra surfing, eller rett og slett en idyllisk spasertur langs stranda.

Gin-destillerier

Skottland har også annet å by på en golf. Landet er vel kjent for sin whisky, men de siste årene har det også vokst fram en rekke lokale gin-destillerier der. Som Dagens Næringsliv tidligere har skrevet om er gin i ferd med å bli Skottlands nye nasjonaldrikk.

En av de nye merkene som nyter stor popularitet er Pickering’s Gin, som holder til midt i Edinburgh. De startet i 2013, men forteller at de lager gin etter gamle oppskrifter.

En annen er Gin Bothy, et lite destilleri like ved Glamis Castle i Angus. Hos Gin Bothy er de opptatt av å videreføre respekt for historien, fjellene og elvene i landskapet.

Enten man vil teste en urban eller villere variant av gin så er det mange å velge mellom i Skottland. Vanligvis får man bli med på omvisninger i destilleriene. Det er imidlertid stengt for øyeblikket, på grunn av Covid 19, men det er håp om at de kan åpne for besøk igjen i april 2021. Det opplyses fortløpende på destillerienes nettsider.

Herskapelig overnatting

Hvis du vil holde stilen fra golfbanen i St. Andrew når du overnatter kan du vurdere å bo i en av de gamle herskapsboligene som er gjort om til overnatting. På nettsiden til Historic UK finner du mange såkalte «manors» å velge mellom.

Ellers har Skottland også en rekke hoteller av ulike størrelser, samt hyggelige og familiedrevne B&Bs og puber med overnattingstilbud. Der får du også garantert gode historier med på kjøpet, og tips om lokale severdigheter.

Leie bil i god tid

Uansett hvor du ønsker å dra på golfferie, så er det lurt å bestille leiebil i god tid. Da sikrer du deg best pris, og du har også best utvalg på å velge den bilen du ønsker. Du finner alltid den bilen du trenger på nettsiden til GoAutos.no. Velg mellom britiske leiebilselskap som Arnold Clark eller kjente internasjonale som Avis.

Vurder nøye hvilken bil som vil passe best. Er dere mange og trenger en stor bil til både passasjerer og bagasje? Eller holder det med en liten, bysmart bil som lett kommer seg fram også i de trange gatene i Edinburgh og i landsbyene?

Ved å leie bil via nettsiden til GoAutos.no sparer du penger, får nødvendige forsikringer og fri kjørelengde. Så da kan du legge i vei til akkurat de golfbanen som faller deg inn.