2012 har vært et år der norske spillere har markert seg på arenaer verden over. Men hvilke norske saker har golfspillere vært mest opptatt av i året som snart er over? Her finner du de ti de mest leste sakene.
dette-preget-det-norske-nyhetsbildet-

DE MEST LESTE SAKENE PÅ GOLFEREN I 2012: Er det saker du savner på topp-10-listen? Bruk kommentarfeltet under.

dette-preget-det-norske-nyhetsbildet-

dette-preget-det-norske-nyhetsbildet-

dette-preget-det-norske-nyhetsbildet-


Det er morsomt å bla i minneboken og finne fram til de mest leste, norske sakene blant de 600 artiklene som publiseres på Golferen.no i løpet av et år.

I 2011 var det saken om tourspiller Dennis den Roovers spesielle treningsapparat som var best og mest likt blant Golferens nærmere 100.000 lesere.

Den typen saker er et godt eksempel på hva golfere er, og alltid har vært, mest opptatt av: Eget spill.

Oversikten over de ti mest leste sakene på Golferen.no i 2012 viser at trenden så absolutt fortsatte også i år. God fornøyelse!

De ti mest leste norske golfsakene 2012

1) Endelig seriespill i Norge
Så godt som alle suksessrike golfland har et offisiell seriespill der klubber over hele landet møtes i et divisjonssystem.

Klubber så vel som spillerne har etterlyst det samme i Norge, og i 2012 ble Golfforbundet, Golfforeningen og seks ledende klubber på det sentrale Østlandet enige om et pilotprosjekt med to divisjoner.

Klubbserien ble en knallsuksess der tilbakemeldingen fra alle involverte var unison: Dette vil vi ha mer av!

Opplegget for 2013-sesongen er godt i gang, og klubbserien vil bli utvidet til å omfatte flere store og små klubber i flere regioner. Forutsatt fortsatt positive erfaringer og Golftingets godkjennelse i november, vil klubbserien få offisiell status fra 2014.

2) De beste golfpakkene
Golferens jury kåret de beste norske golfpakkene innen fire kategorier: Beste bosted på banen, Beste kulturopplevelse, Beste luksuspakke og Mest eksotiske pakke.

Dette likte Golferens lesere, og gjorde saken til 2012s nest mest leste på Golferen.no.

3) Den store snuoperasjonen i Kragerø
Kragerø Spa og Resort fikk nye eiere med lokal forankring i sommer, og svært mange Golferen-lesere var interessert i å lese om den vellykkede snuoperasjonen.

4) Grønmo kuttet aksjene i to
Klubben med den flotte nihullsbanen på Oslo kommunes gamle fyllplass et kvarters tid øst for sentrum delte aksjene i to. De av medlemmene som valgte å kvitte seg med den ekstra aksjen fikk redusert årsvgift.

Det interesserte Golferen.no-leserne.

5) Spillerne NGF satser på
Golf-Norges framtid opptar mange, og saken fra tidlig i januar om golfforbundets landslag og satsningsgrupper for 2012 spratt meget høyt opp på Mest lest-listen.

6) Riktig grep bestemmer alt
Instruksjonsstoffet er en gjenganger på Golferens Mest lest-lister. Titleist-tipsene med David Lloyd hadde en stor og lojal leserskare, hvorav artikkelen om viktigheten av et godt grep ble aller mest lest.

7) Acushnet tar over norsk distrbusjon
Den største nyheten fra den norske utstyrsbransjen i 2012 var at Acushnet selv overtar distribusjonen av Titleist og FootJoy. Og saken fikk plass på topp-10-listen.

8) SMS-krøll for golfforbundet
En SMS til 90.000 golfere fra Norges Golfforbund ble av en del oppfattet som et forsøk på kommersiell utnyttelse av medlemslistene.

Det var det ikke. Og saken var det mange som ville lese om.

9) Bjørnstad i turnering igjen
At gamle stjerner ikke falmer så lett var saken om at Henrik Bjørnstad stilte opp i pro-am-turneringen ToppGolf Charity Invitational på Haga GK i august et eksempel på.

10) Norsk dobbeltseier
Ecco Tour ble innledet med de tradisjonsrike turneringene på La Manga, og for første gang ble det norsk dobbeltseier ved Christian Aronsen og Øystein Engevik. Det ble lagt merke til!

Overraskelsene

Saker som at Espen Kofstad ble historisk med sin sammenlagtseier på challengetouren var blant turneringssakene som så vidt falt utenfor topp-10.

Det samme gjaldt Marita Engzelius’ LPGA-kategori og Joakim Mikkelsens Web.com-kategori.

Blant alle sakene om vår største stjerne, Suzann Pettersen, var det en ikke-sportslig nyhet som fikk mest oppmerksomhet da det ble klart at Tutta kastet klærne for ESPN The Magazines sommernummer.

Er det saker du blir forbauset over å ikke finne på topp-10-listen? Bruk kommentarfeltet under, på Golferens Facebook-side eller ta diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.